ROC Ter AA in top 10 landelijke Keuzegids mbo

Gepubliceerd op: 14 januari 2020 13:15
Gewijzigd op: 15 januari 2020 13:18

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: In de nieuwe Keuzegids mbo (versie 2020) staat ROC Ter AA in de categorie brede mbo-scholen (roc’s) landelijk op een gedeelde zesde plaats met ROC Friese Poort. Dit betekent dat de Helmondse school weer in de top tien staat van Nederlands beste mbo’s.

Daarnaast blijft ROC Ter AA grossieren in topopleidingen, vijftien in totaal. Elf daarvan zijn bouwopleidingen en drie in de zorg. Kers op de taart is de opleiding Beveiliger die voor het tweede jaar op rij de beste beveiligersopleiding van het land is.

Een opleiding wordt benoemd tot topopleiding als de totaalscore 75 punten of meer is op een schaal van nul tot honderd. Alle vijftien topopleidingen kregen vorig jaar ook dit predicaat.

Tevredenheid studenten

De Keuzegids mbo baseert de scores op prestatiecijfers verstrekt door het ministerie, de tweejaarlijkse JOB Monitor waarbij studenten hun opleiding waarderen, en het oordeel van de onderwijsinspectie. Bestuursvoorzitter Marcel van der Knaap: “Ik ben tevreden met dit resultaat. De onderwijskwaliteit van veel mbo’s is dik in orde en de onderlinge verschillen zijn klein. Als school richten wij onze aandacht op de studenten en wat zij nodig hebben voor een vruchtbare loopbaan. Het is een compliment als dit in een ranglijst ook tot uiting komt.”


Dit nieuwsbericht is 166 keer bekeken

X
X