ROC Ter AA heeft eerste erkende tweetalige ICT-opleiding

ROC Ter AA heeft eerste erkende tweetalige ICT-opleiding
Gepubliceerd op: 19 november 2021 10:44

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND De opleiding Software Developer van ROC Ter AA is erkend als tweetalige opleiding. Daarmee is het de eerste ICT-opleiding op mbo-niveau in Nederland met de officiële TTO-status. Richard Meulenberg teamleider ICT College, is blij met de toekenning. “De opleiding heeft het internationale karakter dat het vak Software Developer verlangt. Niet alleen in taal, ook in ontwikkeling.”

Engels was al langer een belangrijk onderdeel van de opleiding. “In dit vak werk je vaak met collega’s overal ter wereld”, vertelt Meulenberg. “Minstens zo belangrijk als de Engelse taal, is de internationale ontwikkeling (EIO). We doen projecten met buitenlandse studenten, je gaat op buitenlandse stage en ook excursies zijn internationaal georiënteerd. Hierdoor krijg je als student een goed gevoel voor de culturele verschillen en hoe hier mee om te gaan in de samenwerking”, aldus Meulenberg.

Voor de TTO-erkenning moet 50% van de opleiding in Engels worden gegeven. Bij deze opleiding ligt het aandeel Engels op ongeveer 75%. “Je studeert en werkt grotendeels in het Engels, maar ook in de pauzes spreken studenten Engels met elkaar. Daardoor gaat je taalontwikkeling erg snel.” Blijkt het tweetalige gedurende de opleiding toch niet helemaal de juiste keuze, dan is er geen man overboord. Deze studenten kunnen dan naadloos hun opleiding vervolgen in de Nederlandstalige variant die ook wordt aangeboden bij ROC Ter AA.


Dit nieuwsbericht is 64 keer bekeken

X
X