In Rijpelberg werd er geschaatst op de eerste nieuwe ijsbaan

Gepubliceerd op: 10 maart 2018 9:00
Gewijzigd op: 8 maart 2018 11:34

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Rijpelberg: De weersberichten waren gunstig. Koud, vorst en dat voor een langere tijd. Al 3 jaar lang ligt er een draaiboek in Rijpelberg om een ijsbaan te realiseren maar daar is het nooit van gekomen.

De weersvoorspellingen zijn gunstig en er werd woensdag 21 februari contact gezocht met de Belangengroep Rijpelberg. Alle medewerking en steun werd gegeven en er zijn vrijwilligers die het koude avontuur aan wilde gaan. Alle stoplichten stonden immers op groen. “Wanneer wil je een ijsbaan realiseren?” vraagt de Belangengroep. “Zaterdag moeten de eerste kinderen schaatsen!” geeft de initiatiefnemer aan. Er werd direct contact gezocht met diverse instanties om twee vereisten te realiseren, water – om ijs mee te maken – en stroom voor de noodzakelijke verlichting.

Vanuit alle kanten komen positieve berichten en via de tamtam gutsen de berichten dat er een ijsbaan kwam. Vrijdagavond en nacht werd er door de vrijwilligers met man en macht gewerkt om het voor elkaar te krijgen.
Diverse instanties boden onverwacht hulp aan om voor koek-en-zopie te zorgen zodat de kinderen een geweldige dag zouden hebben. En dat werd het! Vrolijke gezichtjes van iedereen maakte het meer dan waard. Ook de scholen in de Rijpelberg hebben gebruik kunnen maken van de ijsbaan en daar hebben ze volop van genoten.

Door dit initiatief en het snel schakelen van buurtbewoners – die dag en nacht klaar stonden – was het mogelijk om dit evenement te organiseren. Helaas is de vorstperiode afgelopen en is het tijd om te evalueren en het draaiboek aan te passen. Volgend jaar proberen de initiatiefnemers dit evenement voort te zetten en dat lukt alleen wanneer meerdere buurtbewoners zich aansluiten bij Rijpelberg On Ice want dat is hard nodig.

Tevens zijn de initiatiefnemers er achter gekomen dat veel kinderen geen schaatsen hebben. Dus schaatsen zijn altijd welkom zodat we ze kunnen uitlenen aan anderen. De initiatiefnemers kijken terug op een geweldig evenement en hebben laten zien dat je met beperkte middelen veel kan bereiken. Daarnaast is het fantastisch voor de samenhorigheid en gezelligheid voor de buurt.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden middels c.karssen2@gmail.com.

Dit nieuwsbericht is 206 keer bekeken

X
X