Reünie Jeugdvereniging De Vonk druk bezocht

Het jubileumboek werd tijdens de reünie uitgereikt aan ereleden Peter Daniëls en Henk Boetzkes en is te koop bij De Ganzeveer en De Readshop Express.
Gepubliceerd op: 1 december 2017 13:00

Voorpagina
Annawijk: Afgelopen zaterdag 25 november was de reünie van jeugdvereniging De Vonk, die dit jaar 60 jaar bestaat. De vereniging die is opgericht en nog steeds actief is in de Annawijk. Oftewel op d’n Olliemeule zoals de wijk in de volksmond heet. Het jaar 2017 is een jubileumjaar voor de vereniging. Alle leden zijn op 2 september met de bus naar Avonturenpark Hellendoorn geweest. Op 9 september was de officiële receptie en de feestavond voor de huidige stafleden. Zaterdag 25 november was het spektakelstuk van het jubileumjaar: de grootse reünie en de presentatie van het jubileumboek.

Zaterdagavond hebben zo’n 130 personen de weg weer gevonden naar d’n Olliemeule. Er waren veel oud-leden aanwezig, variërend tussen de 20 en 88 jaar. De reünie vond plaats in Buurthuis St Anna, al jaren het vaste thuishonk van de Vonk. Het podium was voor velen een feest van herkenning! Er was een kamptafereel opgebouwd, compleet met tent, schragentafel, waterkruik en kisten. Natuurlijk kon ook het vaandel, de mascotte en de grote trom van de drumband van de Vonk niet ontbreken. In het clublokaal waren oude journaals in te zien, geschreven tijdens de kampweken door toenmalige leden. Ook ontbraken de oude foto’s natuurlijk niet. Het afgelopen jaar is een aantal stafleden samen met stadshistoricus Giel van Hooff en samensteller Jos van den Eijnden heel druk geweest met het maken van het jubileumboek. Een indrukwekkend boek dat zowel de historie van De Vonk, de geschiedenis van de Annawijk als het jeugdwerk in deze wijk beschrijft. Vol met foto’s uit het verleden, maar ook van het heden en met pakkende teksten. Het is een heel mooi boek geworden! Het voorwoord is geschreven door de Burgemeester van Helmond, mevr. Blanksma. Dit boek is tijdens de drukbezochte reünie uitgereikt aan ereleden Peter Daniëls (oud-secretaris en lid vanaf 1957) en Henk Boetzkes (penningmeester). Vanaf maandag 27 november is het boek te koop bij boekhandel De Ganzeveer en De Readshop Express in Helmond.

Dit nieuwsbericht is 126 keer bekeken

X
X