Repaircafé Rijpelberg gaat weer aan de slag

Gepubliceerd op: 19 juni 2020 12:00
Gewijzigd op: 18 juni 2020 14:13

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Repaircafé Rijpelberg, het eerste Repaircafé van Helmond is in verband met het corona-virus op 9 maart dit jaar op slot gegaan. Dat was exact vijfeneenhalf jaar na de start. Tot dat moment was het al bijna 200 maal open en ruim 4000 mensen uit heel Helmond brachten een bezoek aan dit Repaircafé.

Nu, ruim drie maanden later, lijkt het weer verantwoord om weer beperkt open te gaan. Door de medewerkers zijn er maatregelen getroffen om veilig de bezoekers te kunnen ontvangen en reparaties te doen. Hierbij is de 1.5 meter afstand die men van elkaar moet houden een absolute eis. Daarnaast zijn er ontsmettingsmiddelen en latex handschoenen. Zolang het corona-virus er nog is blijft de werkruimte en het café gesloten voor de bezoekers. 

Het Repaircafe Rijpelberg blijft dezelfde dingen repareren als voor de crisis. Wel worden er prioriteiten gesteld; wat zijn urgente reparaties en wat kan wachten. Een stofzuiger zou wel eens meer urgentie kunnen hebben dan bijvoorbeeld een platenspeler die tijdens de crisis op zolder is teruggevonden. De urgentie wordt in overleg met de klant bepaald.

Hoe werkt het? Stel u heeft iets kapot en wilt het laten repareren. Maak het artikel goed schoon en kom er mee naar het Repaircafé. Dit kan elke woensdagmiddag van 2 tot 5 uur op de Groningenhof 4. Het artikel wordt dan ingenomen door een medewerker. U vertelt wat het artikel mankeert en laat gegevens achter zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer. Ook wordt dan de urgentie bepaald. Is dit alles duidelijk dan gaat het artikel een week lang in quarantaine in het magazijn. Later wordt het gerepareerd door een van de medewerkers en krijgt u bericht als u het weer kan komen ophalen.

Voor fietsen geldt een andere regeling. Het Repaircafé heeft een aparte fietsenwerkplaats. Daar zijn elke woensdagmiddag fietsenmakers aanwezig die uw fiets direct kunnen maken zodat u niet weken hoeft te wachten op reparatie. Moeten er onderdelen vervangen worden, neem deze dan zelf mee!

Woensdagmiddag 24 juni kunt u voor de eerste keer bij het Repaircafé terecht. Zolang de crisis aanhoudt is het alleen op de woensdagmiddagen open. Dit voor zolang het virus niet erger wordt. Iedereen is welkom en de reparaties zijn gratis. Wel is er een fooienpot. Een kleine bijdrage wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.

Voor vragen kunt u vanaf nu terecht op telefoonnummer 06-19342212 op werkdagen van 2 tot 4 uur in de middag. Ook is er een facebook-pagina www.facebook.com/repaircaferijpelberg

Foto: Het Repaircafe Rijpelberg blijft dezelfde dingen repareren als voor de crisis (bron: Repaircafé Rijpelberg).


Dit nieuwsbericht is 534 keer bekeken

X
X