René van den Elsen schreef het kinderboek De Organenfamilie

Gepubliceerd op: 13 mei 2020 13:14
Gewijzigd op: 13 mei 2020 14:41

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Gezond eten is belangrijk voor het sterk houden van je lichaam. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Zij zijn immers nog volop in ontwikkeling. Maar hoe weet een kind wat goed is voor zijn of haar lijf? Op deze vraag heeft Rene van den Elsen een antwoord. Met zijn boek ‘De Organenfamilie’ legt hij spelenderwijs uit aan kinderen (en ouders) hoe het organenstelsel werkt.

Het idee voor een boek ontstond zo’n anderhalf jaar geleden. René is al langer bekend met een gezonde levensstijl. Samen met zijn vrouw, die een studie in de richting van voeding heeft gevolgd, startte hij twee jaar geleden de website www.fanofhealthyplan.nl. “Mijn vrouw stak me aan met een gezonde levensstijl jaren geleden en vanuit daar kwam het idee voor een eigen website”, zegt René. Na verloop van tijd kwam hij er achter dat er weinig informatie voor kinderen beschikbaar is als het gaat om gezonde voeding. “Voor volwassenen is er genoeg informatie te vinden over een gezonde levensstijl, maar voor kinderen niet. Alles heb ik afgespeurd: bibliotheken, boekhandels en online, maar ik kon niets vinden. Mijn vrouw vroeg me toen waarom ik zelf geen boek schreef. Toen is het balletje gaan rollen.”

De organenfamilie

Het schrijven van het boek kostte René anderhalf jaar. “Ik moest natuurlijk mijn onderzoek doen en heb alle illustraties zelf gemaakt. Ik ben ontzettend tevreden met het eindresultaat.”

Het boek is voor kinderen vanaf 7 jaar en leert de kinderen spelenderwijs wat goed is voor hun lichaam. “In het rijmende kinderboek neem ik peuters en kinderen mee op reis door het eigen lichaam. In dit bijzondere avontuur gaan de lezertjes op visite bij de verschillende organen, van Harry het Hart tot mindy de Milt. Al deze organen vertellen bij het bezoek enthousiast over hun functie, wat goed voor ze is, en wat juíst niet.”

René was jarenlang supermarktmanager en weet wat voor invloed kinderen hebben op de dagelijkse boodschappen. “Kinderen bepalen een groot deel van wat er in de kar beland. Veel producten die je in de winkel vindt, zijn helemaal niet zo gezond. Ik hoop dat kinderen na het lezen van mijn boek zeggen: “Mam, ik wil graag wortels, want dat vindt Mindy lekker!”

Drijfveer

“Kinderen zijn de toekomst”, aldus René. Hij vindt het van groot belang dat de toekomst gezond is. “Voeding speelt hier een grote rol in; veel producten bevatten te veel suikers of toegevoegde stoffen die slecht zijn voor je lichaam. Dit leidt weer tot kinderen die ziek of te dik zijn. Diverse onderzoeken tonen aan dat de juiste voeding kan bijdragen aan het voorkomen of genezen van ziektes en iedereen weet: voorkomen is beter dan genezen.”

René vindt dat er voor kinderen niet genoeg aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. “ Ik wil daar aan bijdragen met mijn boek. Zorgen dat er meer bewustwording komt bij de kinderen, maar ook bij de ouders. Die bepalen vaak wat een kind eet. Ik hoop dat dankzij mijn boek ook volwassenen het juiste voorbeeld gaan geven.”

Of er een tweede boek komt? “Nou, als het eerste boek goed gaat, sluit ik een tweede boek niet uit. Ik zit nog vol ideeën dus wie weet!”

De organenfamilie is te koop bij boekhandel “De Ganzenveer” Helmond óf via de website www.fanofhealthyplan.nl


Dit nieuwsbericht is 125 keer bekeken

X
X