Reizende foto-expositie arbeidsmigranten

Reizende foto-expositie arbeidsmigranten
Gepubliceerd op: 8 oktober 2021 16:07

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND | REGIO In Nederland wonen ongeveer 250.000 Polen, waarvan 4.000 in regio Helmond. Ze zijn onze buren in buurten en wijken, maar hoe goed kennen we ze eigenlijk? Op Burendag, 25 september, vond de feestelijke opening plaats van onze foto-expositie 'Kennen we elkaar?' waarin 9 Poolse inwoners hun levensverhaal vertellen.

Na mooie woorden van wethouder Cathalijne Dortmans, Emile Roemer (voorzitter Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten) en Robin Verleisdonk (directeur Bibliotheek Helmond-Peel), maakten de aanwezigen kennis met 9 Poolse buren. Zij wonen al een aantal jaren in Nederland en hebben hier hun leven met succes opgebouwd. Fotografe Tahné Kleijn bezocht ze op hun werkplek en thuis. Dit leverde een boeiende reeks foto's op, die laten zien hoe 'gewoon' deze buren eigenlijk zijn. En toch hebben zij elk een bijzonder verhaal!

Eén van de deelnemers is Olga. 11 Jaar geleden begon ze in Nederland als tomatenplukker en woonde in een stacaravan. Ze leerde de Nederlandse taal, ontwikkelde zich en ging solliciteren. Nu werkt ze als ambulant hulpverlener en is vrijwilliger bij een maatschappelijke organisatie. Ze helpt landgenoten op weg. Haar droom? “Ik wil een zelfhulpgroep starten voor alleenstaande Poolse moeders.”

Reizende foto-expositie arbeidsmigranten Deelneemster Olga | F LEVgroep


De tentoonstelling is door LEVgroep samen met Bibliotheek Helmond-Peel opgezet en gaat vanaf nu op reis. Binnenkort staat de expositie in Bibliotheek Someren. Wil je alvast kennismaken met Olga en de anderen? Ga dan naar onze online expositie: www.levgroep.nl/kennenweelkaar.

Je kunt de expositie ook boeken voor jouw organisatie, gemeente of bijeenkomst. Stuur een mail naar info@levgroep.nl onder vermelding van Foto-expositie Poolse (arbeids)migranten. We nemen snel contact met je op.


Dit nieuwsbericht is 236 keer bekeken

X
X