Raad Helmond unaniem achter voorstel Helder Helmond
Gemeente Helmond gaat grasaren snel aanpakken

Gepubliceerd op: 17 juni 2022 14:50

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Helder Helmond diende vorige week donderdag een motie in betreft grasaren. Na in gesprek te zijn geweest met verschillende buurtbewoners en verschillende signalen opgevangen te hebben via sociale media, nam Helder Helmond de verantwoordelijkheid en deed wat nodig was om de problemen rondom grasaren aan te pakken.

De motie riep het college op om de grasaren op hondenvelden en uitlaatstroken grondig te verwijderen door middel van maaien en opvegen; dus absoluut niet laten liggen. Deze motie is door de raad unaniem aangenomen. Grasaren worden ook wel ‘kruipers’ genoemd door de weerhaakjes die ze hebben. Hierdoor kunnen ze maar één kant op, verder naar binnen. Deze aren hechten zich vast aan je hond en komen er dan vaak niet meer vanzelf uit. In het beste geval blijft hij zitten en is deze gemakkelijk te verwijderen, maar ze kunnen ook diep in de huid doordringen met soms ernstige complicaties tot gevolg. Grasaren komen vooral voor in juni tot en met augustus, de ideale tijd dus voor Helder Helmond om hier een motie over in te dienen.

Wethouder Erik de Vries onderschreef de motie en beloofde hiermee aan de slag te gaan. Wel stelde hij dat hondenbezitters zelf ook een oogje in het zeil moesten houden door de honden regelmatig te controleren op grasaren, omdat er plekken zijn waar de gemeente moeilijk of niet bij kan. Dit is natuurlijk een prachtig resultaat en Helder Helmond hoopt hiermee dat het probleem snel aangepakt wordt, zodat de dieren weer zonder ernstige complicaties uitgelaten kunnen worden. Raadslid Alexandra Koolen: ”Veel berichten van inwoners gehad dat ze last hadden van deze grasaren. Als je hondenbelasting betaalt, dan mag je verwachten dat de hondenveldjes goed worden bijgehouden. Mooi dat de gemeente het snel gaat oppakken!”


Dit nieuwsbericht is 81 keer bekeken

X
X