Publiekswandeling: Hoe ziet het voorjaar er in de Warande uit?

Gepubliceerd op: 10 maart 2018 14:00
Gewijzigd op: 8 maart 2018 10:53

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Stiphout en warande, Voorpagina

Warande: Op zondag 1 april starten we om 14 uur bij de parkeerplaats van Paviljoen de Warande (De Kluis 2, 5707 GP Helmond; ingang vanaf Aarle-Rixtelseweg).
We wandelen ongeveer 4 kilometer en zijn om 16 uur weer terug.
Deelname is gratis. Aanmelden vooraf niet nodig.

Met al je zintuigen kun je het voorjaar ervaren, je ziet het lente worden.
Het grauw-grijze, dorre van de winter maakt geleidelijk plaats voor frisse kleuren. Vanuit het dorre, rommelige strooisel schiet het tere groen omhoog. Het heldere geel van narcissen en winterakonieten trekken meteen de aandacht. ‘Haal de lente in huis’, zeggen de bloemisten. De takken met dikke knoppen zijn inderdaad heel mooi en komen tot bloei in je huis. Maar in De Warande zien we die schitterende takken ook, bijvoorbeeld van de forsythia, rode ribes, hazelaar, wilg of kastanje. Het uitbotten en de eerste bloei zal zeker het lentegevoel bij je oproepen.

Je hoort het lente worden.

De uitbundige zang van vogels, het zoemen van de eerste hommelkoningin en de wind die nu anders klinkt dan in de winter, zijn tekenen van de lente. Het iele twinkelende liedje van de heggemus, de hele winter kon je het horen, maar nu klinkt het anders. De eerste keer dat je de kievit weer hoort, is méér dan een waarneming, je ervaart het als een teken, een aanmoediging van de natuur.

Je bent welkom om mee te wandelen. Nadere inlichtingen bij: Anne Regts tel. 0492-477392 ivnhelmond@gmail.com Kijk ook eens op de IVN-website www.ivn.nl/afdeling/helmond

Dit nieuwsbericht is 238 keer bekeken

X
X