Programma Kasteeltuinconcerten Helmond bekend!

Gepubliceerd op: 4 juni 2019 15:42
Gewijzigd op: 4 juni 2019 15:45

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Over iets meer als een maand is het zover: De 19e editie van de Kasteeltuinconcerten! 7 zomeravonden genieten van fijne muziek. Ook dit jaar weer heeft de organisatie haar best gedaan om een toffe en gevarieerde line-up samen te stellen!

Programma Kasteeltuinconcerten

5 juli: FEEST:  HOTTUB HEROES

Scheurende gitaren, stevige beats en dikke synthesizers beuken door je speakers waarbij stilstaan geen optie is! Zingen, springen en dansen is wat je kan verwachten in een kolkend bad van energie waarbij de hits van de 90’s, 00’s en nu in een lekker tempo voorbij razen. De band bestaan uit zes muzikale helden die zich door de jaren hebben ontwikkeld als ware podiumbeesten. Geef je over en dompel je onder in de wereld van de HOTTUB HEROES! In navolging van het grote succes van de Daredevils die vorig jaar de reeks aftrapten kiezen we ook dit jaar voor een feestband die de kasteeltuinconcerten 2019 ook met een knal opent.

www.hottubheroes.nl

12 juli –SALSA:  ORQUESTA PEGASAYA
Orquesta Pegasaya is een van de oudste nog bestaande salsagroepen van Nederland. Pegasaya betekent letterlijk kleefkruid of klis en dit is ook precies waar de muziek voor staat : als een zwaan-kleef-aan blijft de vrolijke muziek aan je plakken. Eenmaal op het podium zorgt de band voor een muzikale rondreis door Latijns-Amerika en de Cariben met gepeperde salsa’s, snelle merengues, romantische bachata’s , sensuele zouk en diverse Antilliaanse ritmes. Orquesta Pegasaya heeft al heel veel grote festivals in binnen en buitenland opgeluisterd. Dit orkest heeft show in het bloed, feesten dus in een hels tempo!
www.orquesta-pegasaya.com

19 juli –TRIBUTE: ABBA TRIBUTE

Dancing Queen, Waterloo, The Winner Takes It All, stuk voor stuk klassiekers waarmee ABBA tussen 1972 en 1982 een onuitwisbare indruk achterliet. Met meer dan 370 miljoen verkochte platen wereldwijd, is het één van de meest succesvolle bands ooit. Ga er maar aan staan als Nederlandse ABBA Tribute band. Maar volgens de Nederlandse en buitenlandse pers zijn ze weergaloos goed. Perfect meerstemmig zingen is hun handelsmerk en met respect voor de oorspronkelijke composities en hun authenticiteit, onderscheiden ze zich van alle anderen. Abba is op dit moment weer helemaal terug dus de organisatie kon niet achterblijven deze topband te boeken.

www.abba-tribute.nl  

26 juli –SOUL & FUNK:  SOUL!

SOUL! is een hete stomende trein die je terugbrengt naar het gouden tijdperk van 'The Sweet Soul Music!'. De soulsound uit de jaren '60- en '70 zit zanger Huub Janssen jr in het bloed en dat is te horen. Groove, slicke moves en het authentieke geluid van soul legendes als James Brown, Otis Redding, Sam & Dave, Jackie Wilson en Wilson Pickett maken deze show tot een feest waarbij stilstaan geen optie is.

www.soulsoul.nl

2 augustus –REGGAE: HEIGHTS MEDITATION | KENNY B

In het voorprogramma van Kenny B staat Heights Meditation. Recht uit Amsterdam creëert Heights Meditation reggae met dub-, ska-, hiphop-, dancehall- en Surinaamse invloeden.

Het creëren van positieve, aanstekelijke en energieke muziek resulteert altijd in goede vibes.

Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederlands. Na zijn eerste Nederlandse single ‘Als je gaat’, bracht hij de hit ‘Parijs’ uit, die inmiddels meer dan 31 miljoen keer gestreamd is en bijna 34 miljoen keer is bekeken op YouTube. Met ‘Parijs’ wist Kenny B als eerste Nederlandse artiest 1 miljoen Spotify-streams in een week te scoren. Deze hit ontketende een serie van covers en meerdere samenwerkingen met verschillende singer-songwriters. Het Album “Hoe Dan Ook” verscheen in het voorjaar van 2019. Hierop staan oa. de singles ’Sranan Mi No Gwe’ en ‘Oh Ja’, zijn derde single ‘Ik Ben Hier’ met Perle Lama en zijn vierde single ‘Als ik je zie’.

www.kennyb.nl
www.heightsmeditationband.com

9 augustus –POPULAIR:  HARD2GET

Met passie en toewijding komen de mannen van Hard2Get naar De Kasteeltuinconcerten om daar de boel op de kop te zetten. Voor ieder wat wils. De beste tracks van een genre in één medley. Geen tijd om naar adem te happen. De allerlaatste hits van Ronnie Flex en Kraantje Pappie achter elkaar. Daarna meezingen met alle classics van vroeger. het Hollandse lied of Hardstyle meestampers. Alles brengt Hard2Get met vuur en passie. Fris en explosief walsen deze vrienden De Kasteeltuinconcerten plat.

www.hard2get.nl  

16 augustus –TRIBUTE: TIM AKKERMAN SINGS THE BOSS + Spetterende afsluiting Kasteeltuinconcerten 2019

Tim Akkerman, oud frontman van Di-rect, brengt aan de Kasteeltuinconcerten een muzikale ode aan zijn held Bruce Springsteen in ‘Tim Akkerman sings The Boss’!
De zanger is al zijn hele leven fan van Springsteen, sterker nog: songs als The River en Badlands staan volgens Tim aan de basis van zijn muzikale ontwikkeling.
Al bij eerdere optredens vond hij het leuk om The River af en toe te spelen, en mensen vroegen al snel of ze daar meer van konden horen.
Zo werd ‘Tim Akkerman Sings The Boss’ geboren. Met dit geweldige project deed hij al veel grote festival aan en nu mogen wij er op De Kasteeltuinconcerten ook van genieten.
www.timakkerman.nl


www.kasteeltuinconcerten.nl

Foto; Tim Akkerman met band. Bron: Melissa Scharroo, Capribee


Dit nieuwsbericht is 1383 keer bekeken

X
X