Prinsenbal en Concert Carnavalesk
bij K.V. De Olietrappers

Gepubliceerd op: 19 januari 2023 16:45

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND
Komend weekend 21 en 22 januari is het groot feest bij de jubilerende Karnavalsvereniging De Olietrappers, die zoals bekend, dit seizoen haar 4 x 11-jarig bestaansfeest viert. Zaterdagavond wordt het jaarlijkse Prinsenbal gehouden en zondagmiddag voor de eerste keer een Concert Carnavalesk. Beide evenementen vinden plaats in Buurthuis Sint-Anna aan de Hoogeindsestraat en zijn vrij toegankelijk.

Jaarlijks Prinsenbal
Op het Prinsenbal, waarbij jubileumprins Wesley d’n Uurste de Olietrappers zal voorgaan in het feestgedruis, ontvangt de club een aantal bevriende carnavalsverenigingen uit de stad. Elk jaar is dit een bruisende feestavond waarbij de stevige banden tussen de verenigingen nog eens extra aangehaald worden. Het bal begint om 20.00 uur en duurt tot 1.00 uur en er is zoals gezegd vrij entree. De zaal gaat om 19.30 uur open.

Concert Carnavalesk ‘Olietrappers in concert’
Ter gelegenheid van het carnavalsjubileum organiseren de Olietrappers voor het eerst een carnavalesk concert in hun residentie. Ze hebben daartoe de medewerking ingeroepen van de Senioren Harmonie Helmond onder leiding van Marion van Eijk, een geroutineerd gezelschap muzikanten. Er is een programma samengesteld waarbij het aanwezige publiek een aantal nummers mee kan zingen. Op een groot scherm zullen de teksten duidelijk worden geprojecteerd. Daarnaast zal de Senioren Harmonie een aantal instrumentale liedjes spelen, veelal nummers die bij de mensen goed in het gehoor liggen. Ze hebben hard gerepeteerd, dus er mag wat van ze verwacht worden.

Na een korte pauze, waarbij het podium vrijgemaakt wordt voor het plaatsen van de ton, zal Robert van Dijk uit Ammerzoden zijn opwachting maken. De tonprater heeft in oktober 2022 het laatst gehouden toernooi om De Goeie To(o)n bij Phileutonia gewonnen met zijn typetje als waarzegger.

Het programma ziet er in het kort als volgt uit:
Voor de pauze speelt de Harmonie zes liedjes, enkele instrumentaal, enkele meezingnummers. Na een korte pauze volgt het optreden van tonprater Robert van Dijk. Hierna het vervolg van het programma met weer zes nummers en afsluiten doen we met de eerste Helmondse carnavalskraker uit 1963: ‘En dè hittie naw gedoan um dettie Hellemonder is’.

Het Buurthuis gaat zondagmiddag open om 13.30 uur, het programma begint om 14.11 uur en duurt tot 17.11 uur en de toegang is ook bij dit evenement vrij.


Dit nieuwsbericht is 60 keer bekeken