Prins Frans d’n urste gaat voorop bij de Kwietkedieten!

Gepubliceerd op: 6 december 2019 14:33
Gewijzigd op: 5 december 2019 14:34

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

Mierlo-Hout: In een feestelijke Gasterij werden afgelopen zaterdag de Kwietkedieten door Clarien Ernes naar binnen gehaald. Vorst Martien Maas nam de microfoon over om op zijn eigen voortreffelijk wijze als preekstal meester de middag kleur te geven. Omdat de voorzitter Jolande van de Wiel afwezig is, heeft Martien ook haar taken op zich genomen.

De middag is gestart met de nodige officiële plichtplegingen. Prins Cor d’n derde nam samen met zijn lieve prinses Gon afscheid na een prachtig jaar als heersers van onze residentie woonzorgcentrum Alphonsus. Ook waren er mooie woorden voor aftredend grootvorst Nelly Coppens. Zij heeft plaatsgenomen in de raad en ex-prins Cor d’n derde heeft haar taak als grootvorst overgenomen.

Dan is de tijd gekomen dat de nieuwe prins bekend wordt gemaakt. Dit gebeurd door de quiz hoedje op hoedje af. Als de uitkomst bekend is, wordt prins Frans d’n urste onder groot applaus van familie en bewoners welkom geheten en voorzien van de nodige versiersels.

Prins Frans d’n urste heeft er ondanks zijn hoge leeftijd van bijna 97 jaar erg veel zin in. Hij wil van de komende carnaval een feest van te maken. In zijn toespraak riep hij ook zijn onderdanen op om aan te sluiten tijdens de activiteiten die er worden georganiseerd. Je bent zo oud als je je voelt, zegt hij vol overtuiging. Iedereen die hier woont heeft zijn verhaal, maar het gaat erom dat je je er niet door laat kisten zegt hij fier. Doe een leuk hoedje op of maak een rode neus, dan vergeet je een beetje wat je bezig houdt. Maak er nog iets van!

Het is dan ook zijn wens om samen met de zusterverenigingen in Mierlo-Hout deze carnaval tot een succes maken. Met zijn leus: ‘lekker springen en dansen’ zal dat zeker lukken. Alaaf!


Dit nieuwsbericht is 242 keer bekeken

X
X