Presidentswissel en nieuwe commissarissen bij Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia

Presidentswissel en nieuwe commissarissen bij Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia
Gepubliceerd op: 7 oktober 2021 9:38

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Op zondag 3 oktober 2021 heeft bij de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia een presidentswissel plaatsgevonden. De huidige president van deze muziekvereniging, Wim Hillenbrink, heeft op deze dag zijn functie overgedragen aan Bert Jansen. Bert is hiermee de 22e president van de vereniging geworden.

Door: Henk van Dijk

De nieuwe president
De nieuwe president is echter geen onbekende bij de KSH Phileutonia. Al meer dan 40 jaar is Bert ruim betrokken bij Phileutonia en sinds 25 jaar nam hij een plaats in bij de Raad van Commissarissen. In 1983 is hij nog nauw betrokken geweest bij de aankoop van het huidige verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk NW 27B. De aankoop van het gebouw was destijds een gouden greep. Er werd hiermede een perfecte ruimte gevonden, waar permanent gerepeteerd kan worden en waar instrumentarium en archief veilig kunnen worden opgeborgen. Er konden ook meerdere leerlingen tegelijk individueel muziekles krijgen. Destijds was dat een enorme stap in de geschiedenis van Phileutonia.

Hobby
Bert Jansen vindt het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn en hij ziet het mede besturen van Phileutonia als een hobby om de hobby van andere mensen mogelijk te maken. Het doet hem goed, als hij in gesprekken met ouders van leden te horen krijgt hoe hun kind veranderd is door het in groepsverband bespelen van een instrument. De ouders vinden de resultaten van hun kind terug in de concentratie, sociale vaardigheden en ook betere prestaties op school. Het is dan meer een win-win-situatie voor beiden. De nieuwe president beschouwt het als een uitdaging om als vereniging aan de jeugd bredere kansen te bieden om samen muziek te maken. Er werd ook nog nieuw instrumentarium aangeboden en de jongsten van de vereniging mochten hier hun geleerde kunsten vertonen.

Zes van de zeven nieuwe commissarissen | F Henk van Dijk


Zeven nieuwe commissarissen
Naast het feit dat er een presidentswissel heeft plaatsgevonden, zijn er op deze dag ook nog eens zeven nieuwe commissarissen geïnstalleerd. De heren hadden zich verzameld bij het kasteel en werden vanaf hier, vanwege het slechte weer, in de koets door de straatcorps van KSH Phileutonia naar het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk gebracht. Het zijn weer allemaal heren en wel Pieter Michielsen, Huub Jansen, William Verkoelen, Ayolt Jilderda, Bernd Niessen, Jeroen Dings en Arjen Vos. Helaas moest Arjan Vos verstek laten gaan wegens zakelijke verplichtingen in het buitenland.

Taak van de commissarissen
Het commissariaat van de Koninklijke Stadsharmonie heeft tot taak om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan het bestuur over alles wat er in de vereniging omgaat én de vereniging zowel moreel als materieel te ondersteunen. Alle nieuwe commissarissen zijn woonachtig in Helmond of de directe omgeving. Ze hebben zonder uitzondering met veel enthousiasme gereageerd op de uitnodiging van de beschermheer van de vereniging, de heer Jan -Renier Swinkels om toe te treden tot het commissariaat.

De formele overdracht van het presidentschap en de installatie van de zeven nieuwe commissarissen vonden plaats tijdens een besloten ceremoniële bijeenkomst in het verenigingsgebouw. Na de installatie kregen de nieuwe commissarissen de gelegenheid om zich aan de aanwezigen voor te stellen. Aansluitend was er een receptie georganiseerd voor genodigden.


Dit nieuwsbericht is 333 keer bekeken

X
X