Presidentswissel bij Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia

Presidentswissel bij Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia
Gepubliceerd op: 24 september 2021 15:20

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Op zondag 3 oktober aanstaande vindt bij de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia een presidentswissel plaats. De huidige president, officële titel van de voorzitter van deze muziekvereniging, de heer Wim Hillenbrink, draagt op deze dag zijn functie over aan de heer Bert Jansen. Deze is daarmee de 22e president van de vereniging.

Bert Jansen is al ruim 40 jaar betrokken bij Phileutonia en sinds 25 jaar lid van de Raad van Commissarissen. In 1983 was hij nauw betrokken bij de aankoop van het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk N.W. 27B. Met de aankoop van dat gebouw werd destijds eindelijk een perfecte ruimte gevonden waar permanent gerepeteerd kan worden, waar instrumentarium en archief veilig kunnen worden opgeborgen, waar meerdere leerlingen tegelijk individueel muziekles kunnen krijgen en waar vooral alle geledingen van de vereniging na vele jaren van omzwervingen op allerlei adressen in Helmond, één onderdak hebben gevonden. Destijds was dat een enorme stap in de geschiedenis van Phileutonia.

Jansen vindt het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn en hij ziet het medebesturen van Phileutonia als een hobby om de hobby van andere mensen mogelijk te maken. Voldoening vindt hij in de gesprekken met ouders die aangeven hoe geweldig hun kind is veranderd sinds het in groepsverband een instrument bespeelt. Het betreft dan betere concentratie, sociale vaardigheden en schoolprestaties.

Ook het overheidsbeleid is er om die reden op gericht het maken van instrumentale muziek bij de jeugd te stimuleren. De nieuwe president beschouwt het als een uitdaging om als vereniging aan de jeugd brede kansen te bieden om samen muziek te maken. Daarnaast ziet hij de verdere aanpassing en uitbreiding van het verenigingsgebouw en het energiezuinig maken daarvan, als één van zijn belangrijkste taken. Naast de presidentswissel zullen er op deze dag ook zeven commissarissen worden geïnstalleerd, te weten de heren Pieter Michielsen (directeur Rabobank Helmond-Noord), Huub Jansen (register accountant en partner bij Crowe Foederer), William Verkoelen (mede-eigenaar ict-bedrijf Digisolve), Ayolt Jilderda (partner octrooibureau LIOC Patents & Trademarks), Bernd Niessen (directielid Hafuba Meubelen), Jeroen Dings (kaakchirurg Elkerliek Ziekenhuis) en Arjen Vos (directeur/eigenaar Verbi en VINI.nl).

Het commissariaat van de Koninklijke Stadsharmonie heeft tot taak om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan het bestuur over alles wat er in de vereniging omgaat én de vereniging zowel moreel als materieel te ondersteunen. Alle nieuwe commissarissen zijn woonachtig in Helmond en omgeving en hebben zonder uitzondering met veel enthousiasme gereageerd op de uitnodiging van de beschermheer van de vereniging, de heer Jan -Renier Swinkels.

De formele overdracht van het presidentschap en de installatie van de zeven nieuwe commissarissen vinden plaats tijdens een besloten ceremoniële bijeenkomst in het verenigingsgebouw. Aansluitend is er een receptie voor genodigden.


Dit nieuwsbericht is 312 keer bekeken

X
X