Pop-up restaurant Bourgondisch op de Velden

bourgondisch op de velden
Gepubliceerd op: 14 mei 2021 11:09

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Als gevolg van de COVID-situatie is Asperges op de Velden verplaatst van mei naar de late zomer. Het stijlvolle pop-up restaurant zal weer bijna drie weken verrijzen bij Aspergekwekerij Kelders in Veldhoven. Organisator Bertie Klaassen vertelt enthousiast: “We bieden dezelfde sfeer en kwaliteit die gasten van ons gewend zijn alleen met een aangepaste culinaire invulling aangezien de witte asperges maar verkrijgbaar zijn tot 24 juni. Onze chefs gaan bijzondere gerechten bereiden met verse producten van het Brabantse boerenland, met een knipoog naar asperges. Door de combinatie met wereldse invloeden, staan zij garant voor een onvergetelijke culinaire beleving. Alle gasten worden met een aperitief en amuse ontvangen op de locatie. Vervolgens worden zij op ludieke wijze, en geheel passend bij de locatie, rondgeleid over de velden en maken kennis met ons nieuwe concept: Bourgondisch op de Velden!”

Ryan Bahadoer kookt op de velden  

De culinaire invulling van het evenement is deze editie in handen van top-chef Ryan Bahadoer. Hij heeft jarenlang ervaring opgedaan bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, driesterrenrestaurant De Librije en overige prestigieuze restaurants. Na zijn veelzijdige (internationale) carrière heeft hij nu zijn ware plek gevonden en staat aan het roer van zijn succesvolle RYAN Foodshop. Smaken, geuren en culturen spelen een centrale rol bij zijn kookstijl. Zijn gerechten zijn verrassend, gedurfd en bereid volgens de laatste kooktechnieken. De diversiteit in smaken komt terug in de gerechten die hij met zijn team tijdens Bourgondisch op de Velden zal serveren. Het menu wordt bereid met verse streekproducten met een knipoog naar asperges. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke culinaire beleving midden in de Brabantse natuur!

bourgondisch op de velden

Carrière Ryan Bahadoer

Ryan heeft jarenlang ervaring opgedaan bij diverse prestigieuze restaurants als De Lindehof**, De Liberije***, Ciel Bleu*, Karpendonkse Hoeve*, Bretelli* en zijn eigen restaurant LN2. Daarnaast heeft hij in zijn carrière ruime culinaire ervaring in het buitenland opgedaan. Zo hielp hij in 2010 het Turkse tophotel Amara Dolce Vita om de keuken op sterrenniveau te brengen werkte hij bij Royal Hong Kong Yachtclub en bij diverse restaurants in Griekenland. Na een veelzijdige carrière heeft hij zijn plek gevonden in zijn eigen bedrijf Ryan’s Foodshop. De ervaringen uit het verleden maakten duidelijk dat puur koken zonder de franje van een luxe ingericht restaurant voor hem het belangrijkste is. Zijn gerechten zijn niet ­alleen geïnspireerd op zijn Hindoestaans-Surinaamse achtergrond, maar zeker ook op ervaringen in Hongkong, Turkije en Griekenland. Ryan’s smakenpallet is verrassend en prikkelend, uiteenlopend van Mediterraans naar Aziatisch, van Hollands-Frans naar Surinaams. Deze diversiteit in smaken zal terug komen in de gerechten die tijdens Bourgondisch op de Velden worden geserveerd, enkele bereid met verse (streek)producten en met een knipoog naar de asperges. Maar bovenal gerechten met een verhaal, voor een optimale culinaire beleving midden in de natuur.

Ryan Bahadoer (37) vertelt vol passie: “Voor mij zijn eten en koken in zijn geheel verweven met gevoel, eten kan je dag maken of breken. Een goed gerecht kan je op een slechte dag troost bieden en op een goede dag maakt het je nog sterker.” Jarenlang stond Ryan in verschillende keukens op topniveau. Met al zijn vergaarde kennis en ervaring wil hij nu meer mensen bereiken en de waarde van eten delen. Met zijn filosofie ‘Goed eten maakt een mens gelukkig!’ is RYAN Foodshop ontstaan, opgericht tijdens de crisis door Ryan en zijn vrouw Marjon. Iedere woensdag tot zondag gaan de lekkerste 3-gangen-menu’s hier de deur uit. Van Surinaamse roti tot Franse Miserable. Naast complete menu’s biedt RYAN Foodshop tevens producten en halffabrikaten om zelf mee te koken. Allemaal met Ryan’s signature: vol smaak, creatief en met een twist. 

bourgondisch op de velden

Reserveer nu alvast, betaal later

De organisatie is ervan overtuigd dat het evenement in september daadwerkelijk mag en kan plaats vinden, uiteraard volgens de coronamaatregelen die dan gelden. Bertie vervolgt: “Gezien de vele mogelijkheden van de locatie kunnen wij verzekeren dat we ons hier volledig aan kunnen conformeren. Ons stijlvolle pop-up restaurant zal weer bijna drie weken lang verrijzen op de velden van Aspergekwekerij John Kelders in Veldhoven. Hier bereiden top-chefs dagelijks lunches en diners met Brabantse streekproducten gecombineerd met wereldse invloeden.” Gezien de grote animo adviseren wij om nu al te reserveren, zodat je verzekerd bent van een tafel. We vragen momenteel nog geen vooruitbetaling en de reservering is indien wenselijk op een later moment nog aan te passen naar een grotere groepsgrootte of een andere dag. Het volledige programma is te vinden op de website: www.bourgondischopdevelden.nl.


Dit nieuwsbericht is 703 keer bekeken

X
X