Politieke partijen Helder Helmond en Helmond Aktief onderzoeken een fusie

Gepubliceerd op: 4 september 2020 13:43
Gewijzigd op: 10 september 2020 13:43

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De leden van de politieke partijen Helder Helmond en Helmond Aktief hebben vorige week ingestemd met een intentieverklaring tot fusie. De uitslag van een onderzoek naar de meerwaarde van samenwerking moet einde van dit jaar definitief duidelijkheid geven.

Voorafgaande aan dit besluit hebben de fracties van beide partijen deze zomer intensief gesproken over hun politieke agenda’s. Zij herkennen veel overeenkomsten. De partijen blijken in de praktijk vaak hetzelfde te denken over politieke thema’s die van belang zijn voor de Helmonders.

De gemeenteraad van Helmond kent momenteel vier lokale partijen waarvan drie in de oppositie. Deze versnippering in de gemeenteraad is volgens Helder Helmond en Helmond Aktief niet altijd effectief genoeg om de lokale belangen in de Raad voorrang te geven. Dit was een belangrijke reden om het onderzoek naar samenwerking te starten.

In aanwezigheid van de fractievoorzitters Michael Rieter (Helder Helmond links) en Berry Smits (Helmond Aktief rechts) tekenen de bestuursvoorzitters Cor Koolen (Helder Helmond, rechts) en Sjef van Tilburg (Helmond Aktief, links) de intentieverklaring tot fusie. F Helmond Aktief.


Dit nieuwsbericht is 35 keer bekeken

X
X