Polaris overtuigend naar winst

Gepubliceerd op: 24 maart 2023 9:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

MIERLO-HOUT Met het eind van de competitie in zicht zijn de Polaris teams nog steeds even fel. De dames boekten tegen het tegen degradatie vechtende Kessel met 3-1 een zwaarbevochten zege en de heren haalden vier punten weg bij ZVH.

Na een vlotte start lieten de dames tegen een furieus Kessel merken voor de zege te gaan en zo ontstond een spannende partij voor de goed gevulde tribunes. Met Pien Korbijn in de hoofdrol als aanvaller en Febe van den Reek als aangever. Kessel liet zich niet onbetuigd en over en weer kregen de teams problemen te verwerken waardoor Polaris de eerste set toch moest afgeven met 21-25. De thuisclub kreeg door passes van libero Anouk van Bree beter zicht op de gevaarlijke serves en daarnaast wist Fleur Korbijn aanvallend goed door te komen. De combinaties liepen prima en ook op het midden wisten Suzy Naus en Fieke Vlamings veelvuldig te scoren. Met uitstekend teamwork wist de ploeg de set met 25-13 winnend af te sluiten. Een spannende 3e set zou volgen. Bij de big points was Polaris ‘on fire’ en mede door een prachtig kill-block van Joella van de Ven wist het de set definitief naar zich toe te trekken (25-22). De strijd voor elke punt bleef daarna gelijk opgaan. Polaris knokte voor iedere bal en wist de vele lange rally's veelal winnend af te sluiten. De slotfase was ook dit keer beslissend. Anouk van Bree gaf met passes Febe van de Reek alle vrijheid op variaties en dat gaf de doorslag voor de 25-23 overwinning. Ellen van Bree: "Een hele knappe teamprestatie, waarbij we met de hele groep hebben laten zien wat we in onze mars hebben. Maar ook zicht op verbeteringen op diverse vlakken. Je laat zien over veerkracht te beschikken en dat je het samen moet doen. Ons eerste jaar in de derde divisie is een mooie uitdaging gebleken voor de komende tijd." Zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Klaverblad/HHC.

Heren 

De heren lieten zich tegen ZVH2 niet onbetuigd en speelden na een 5-1 achterstand een prima partij volleybal in de sfeervolle en drukbezochte sporthal in Zevenhuizen. Polaris herstelde zich snel en nam op 12-13 het initiatief over. De passing was ijzersterk en de blokkade kreeg grip op de lange aanvallers van ZVH. Op het midden was Polaris veel sterker. Mede daardoor kwam het team niet echt in de problemen (21-25). ZVH kreeg geen grip op de snelle middenaanvallers en Jelle Jurrius en Job van den Hurk verdedigden uiterst bekwaam. Na de 3-6 en 14-17 slopen er kleine foutjes in het spel van de Helmonders. Fataal werd dat niet. Via 20-19 werd de voorsprong weer gepakt en op 21-22 kwam Sjoerd Heij aan service. Hij serveerde zijn ploeg naar 22-24. ZVH knokte nog een keer terug maar Cas Heezemans en Steff de Vries haalden de setwinst binnen: 24-26. Set drie was een formaliteit. Het gevarieerde spel van Polaris beantwoordde ZVH met risicovol volleybal. Als blokkeerder was Martijn Jurrius prima op dreef en een sterke serviceserie van Steff de Vries leidde naar setwinst (15-25). Daarmee was de tussenstand 0-3 en de wedstrijd gewonnen. Polaris vervolgde mat. Met Martijn Jurrius en Tristen Koenen binnen de lijnen werd de 9-5 achterstand omgebogen naar 10-11. Polaris leek via 15-19 op een vijfpunter af te stevenen; kwam op setpoint maar op 30-28 kreeg ZVH loon naar werken. Trainer coach Hans van Steenis was in zijn nopjes. "Een zeer goede wedstrijd, met veel variatie en gebruik maken van de kracht van het individu. Als we deze vorm zaterdag tegen Hovoc vast kunnen houden, is koploper Jokers nog te bestrijden.” Programma: 14.45 uur Polaris MC 2 - Flamingo's Gennip MC 2; 14.45 uur Polaris JC 2 - Sliedrecht Sport JC 3; 16.45 uur Polaris HS 2 - Klaverblad HHC Horn HS 1; Polaris DS 4 - Flamingo's Gennep DS 3; 19.00 uur Polaris HS 1 - HOVOC Horst HC 1.


Dit nieuwsbericht is 198 keer bekeken