Polaris heren uitgeschakeld in titelstrijd 

Gepubliceerd op: 7 april 2023 14:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Het is de Polaris heren niet gelukt zich te mengen in de titelstrijd. Het verloor bij koploper VC Jokers met 3-1. De dames lieten zich in hun laatste thuisduel niet onbetuigd en versloegen promotiekandidaat Vocala met 3-1.

De Polaris dames ontvingen nummer twee Vocala, dat de beste papieren in huis had voor het spelen van promotiewedstrijden. Het trakteerde het publiek met strijdlust en passie op een aantrekkelijk duel. Vanaf het begin was het tot 17-17 een gelijkopgaande strijd. De thuisclub kwam met 21-24 achter, vocht zich terug en verloor op het nippertje met 23-25. Het team van Ellen van Bree was niet onder de indruk en vervolgde vol energie. De opdrachten werden beter uitgevoerd; men scoorde veelvuldig en rondde af met 25-20. Als team overtuigde Polaris en de vele lange rally’s werden vaak voordelig afgesloten. Met prima verzorgd spel verdiende de ploeg de setwinst met 25-18 ten volle. Ook in de vierde set ging de Helmondse ploeg op dezelfde voet tot 18-15 verder. Te veel eigen fouten zorgden ervoor dat Vocala weer helemaal terug kwam en zelfs 19-24 scoorde. Uitblinker Anouk Vorselaars hield het hoofd bij de service koel en de hele ploeg vocht als leeuwen om de set alsnog binnen te halen. Dat lukte Polaris wonderwel na drie gelijke standen met 29-27. Het pakte een prachtige 3-1 winst en kwam in het linker rijtje in haar eerste jaar Derde Divisie. “Een hele mooie teamprestatie, complimenten aan de hele ploeg. Er zijn nog voldoende verbeterpunten. Passend en verdedigend valt er nog veel meer uit te halen. Maar met deze passie spelen is geweldig voor zowel spelers als begeleiding. Het publiek is de winnaar. Zaterdag 15 april volgt tegen Volley Tilburg het laatste duel van dit mooie seizoen", aldus coach Ellen van Bree.

De mannen speelden in Maastricht tegen koploper Jokers VC voor hun laatste kans alsnog de promotiewedstrijden te halen. Steff de Vries verving de geblesseerde Mike Bijsterveld en het team moest zich enorm inzetten om punten te scoren. Tegen hun sterkste aanvaller Winckens legden de blokkeerders het vaak af. Via 6-4 en 10-7 kon Polaris even bijblijven, maar verloor met 25-21. De Helmonders startten de tweede set beter; de koploper overbrugde een 0-3 achterstand in enkele minuten. Tot 18-16 hielden de teams elkaar in evenwicht. Martijn Jurrius kwam de blokkade versterken, maar het team zag geen kans verlies te voorkomen (25-22). In de derde set draaiden de rollen door een tactische ingreep van trainer-coach Hans van Steenis volledig. Polaris serveerde sterk, speelde nagenoeg foutloos en nam een 5-11 voorsprong. Wat Jokers ook probeerde, ze kwamen niet dichterbij. Polaris denderde door naar 9-17 en 15-20 en de setwinst was een feit: 21-25. De bezoekers zetten aanvankelijk de goede fase door en namen een voorsprong. Via 8-8 bleef de spanning behouden en nam Jokers in de tussenfase een voorsprong. Polaris kwam weer terug tot 17-15 maar kon zich aanvallend niet meer herpakken. Jokers profiteerde gretig; won de set (25-19) en voelde zich bevrijd van een sterke opponent. Coach Hans van Steenis: "Een wonder kan Polaris nog in de promotieronde brengen. Met nog een duel te gaan lijkt het erop dat dit seizoen een derde plaats het resultaat wordt. We moeten reëel zijn. Wij missen de topaanvaller die zij wel hebben en moeten vanaf de servicelijn zoveel risico nemen om hun aanvallers niet in stelling te brengen.We speelden prima, maar niet voldoende. Nu is het afwachten of De Burgst Breda punten laat liggen. Ik denk van niet, maar het blijft sport.”

Programma 8 april Sporthal 't Hout: 14.45 uur Polaris DS 5 - TFC DS Odiliapeel 3; 16.45 uur Polaris H 4 - OVOCO Oss HS 1; 16.45 uur: Polaris HS 2 - Civitas Venlo HS 1.


Dit nieuwsbericht is 173 keer bekeken