Poelier Mastbroek onderscheidt zich met kwaliteit, assortiment én advies

Poelier Mastbroek onderscheidt zich met kwaliteit, assortiment én advies
Gepubliceerd op: 22 oktober 2021 9:58

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

REGIO Al 45 jaar weten Wim en Jolanda Mastbroek alles van wild, gevogelte en konijn en delen deze kennis graag met de klant. Niet alleen in hun winkel aan de Bindersestraat 24, maar ook in hun mobiele vestiging die regelmatig te vinden is op de markt in Eindhoven, Veldhoven, Horst aan de Maas, Geldrop en Valkenswaard. Hun naam is tientallen kilometers verderop nog bekend om de kwaliteit. Een gevestigde naam in het poeliersvak.

Door: Wendy Lodewijk

De broers van Wim waren ook poelier. “Die zijn inmiddels gestopt, poelier is een uitstervend beroep”, legt Wim uit. “Op de markt in Eindhoven, waar wij 3 keer per week staan, zijn we de enige poelier. Ik ben dan ook blij dat wij onze opvolger al gevonden hebben, voor als het moment komt dat wijzelf met onze winkel stoppen. Onze zoon Thijs heeft al aangegeven de zaak te willen voortzetten en heeft de afgelopen tijd dan ook veel geleerd over het vak. Op dit moment runnen we de zaak met ons drieën. Het is een familiebedrijf en we hebben er nog altijd heel veel plezier in.”

Specialist
Konijn, wild en gevogelte dus. Dat is waar een poelier zich in specialiseert. Jolanda licht toe: “Je ziet tegenwoordig vaak dat deze producten worden gekocht en verkocht bij de slager of in de supermarkt, maar wij bieden een veel breder assortiment. De meeste producten hebben we gewoon op voorraad en als je echt iets aparts wil, kunnen we het altijd voor je bestellen. Onze vitrine is haast te klein geworden om alles uit te stallen wat we verkopen. Naast rauw vlees, hebben we ook diverse half- en zelfs kant-en-klaar-producten in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld aan gevulde kalkoenen die je alleen nog in de oven hoeft te doen, een soep of hazenpeper die alleen nog opgewarmd moet worden, patés, vers gegrilde producten, enzovoorts.”

Aandacht voor de klant
Klanten weten van heinde en verre Poelier Mastbroek te vinden, sommigen rijden tientallen kilometers om hun voorraad te komen aanvullen. “Dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk, dat geeft een goed gevoel”, vertel Jolanda stralend. “Dat klantencontact is sowieso één van de leukste aspecten van ons werk”, vult Wim haar aan.

“We geven de klanten ook graag advies als zij dat willen en anderzijds krijgen we ook veel tips terug. Zo was er een keer iemand die een kalkoen van 12 kg wilde kopen, maar voor de bereiding daarvan heb je natuurlijk ook een flinke oven nodig. Achteraf maar goed dat we diegene daarop hebben gewezen, want uiteindelijk paste een kalkoen van 8 kg nog maar net in die oven. Klant blij, wij blij. Ook kregen we een keer van een Indische dame de tip om shoarmasoep te maken, we hebben zelfs mogen proeven van haar recept. Ontzettend lekker! Om zo met klanten bezig te zijn, de gezelligheid, het uitwisselen van tips en dergelijke, maakt ons werk zo ontzettend fijn om te doen, ondanks dat we het ontzettend druk hebben. Wij genieten hiervan.”

Voor elke kok
Het wildseizoen is net gestart en de feestdagen staan voor de deur. “We hebben voor elk seizoen passende producten, zoals barbecuevlees voor de zomer en nu voor het najaar het wild, konijn en de kalkoenen. Er is voor elke kok iets geschikts te vinden. Voor degenen die zich graag uren uitsloven in de keuken hebben wij de mooiste stukjes vlees, maar ook degenen die zichzelf geen keukenprins(es) noemen, maken wij het graag gemakkelijk. De keuze in kant-en-klare gerechten is groot.”

Honger gekregen?
Loopt het water je al in de mond? Poelier Mastbroek is aan de Bindersestraat geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. De mobiele vestiging, die op markten staat, is op maandag tot en met zaterdag geopend. Deze staat niet op de markt in Helmond, maar wel op diverse plaatsen in de buurt. Kijk voor de precieze plaatsen en tijden op de website: www.poeliermastbroek.nl. Daar vind je ook meer informatie over onder anderen het assortiment.


Dit nieuwsbericht is 613 keer bekeken

X
X