Podiumbijeenkomst Energietransitie

Gepubliceerd op: 12 februari 2019 14:00

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De energietransitie is in volle gang. Ook moeten we van het aardgas af. Welke maatregelen worden getroffen om minder energie te verbruiken en meer duurzame energie op te wekken? Wat betekent dat voor onze gemeente? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de informatieve raadsbijeenkomst op dinsdag 12 februari van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van Nedschroef, Kanaaldijk Noord-West 75. Inwoners zijn van harte welkom aan te sluiten.

Diverse sprekers informeren raads- en commissieleden vanuit verschillende invalshoeken over de energietransitie. Vanuit de algemene ontwikkelingen wordt de link gelegd naar Helmond.

Informatief programma

Wat houdt de energietransitie in? Waar draait het om en waar krijgen we mee te maken? Om klimaatverandering tegen te gaan en onze leefomgeving prettig te houden komen er maatregelen. Hiervoor moeten allereerst gezamenlijk plannen worden gemaakt. Zo zullen regionale plannen en het klimaatakkoord uiteindelijk worden vertaald naar plannen per wijk. Hoe gaat de gemeente haar doelen voor energietransitie op korte en lange termijn halen? Welke gevolgen heeft dit voor woningcorporaties, bedrijven en woningeigenaren?

Regionale energiestrategie

In de toekomst zal de raad mede een besluit moeten nemen over deze plannen voor de regio en per wijk in Helmond. Dit heeft invloed op alle bewoners, gebruikers, eigenaren en bedrijven binnen onze gemeente. Deze podiumbijeenkomst geeft de raad in een vroeg stadium een goed beeld van wat er speelt en nog op ons afkomt.

U bent van harte welkom

Inwoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Wilt u weten welke sprekers komen? Het volledige programma staat op de kalender op https://helmond.raadsinformatie.nl/. Parkeren kan op het terrein van Nedschroef, parkeerdek P1, ingang Kanaaldijk NW naast het rode gebouw. U kunt tot 19.30 uur inrijden. Ook aan de Kanaaldijk zelf en op parkeerterrein Beatrixlaan kunt u parkeren.


Dit nieuwsbericht is 185 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X