Plezier voor jong en oud in de Gaviolizaal!

Gepubliceerd op: 10 oktober 2018 16:30
Gewijzigd op: 10 oktober 2018 12:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: Op zondag 14 oktober van 14.00 tot 16.00 zal de Senioren Harmonie Helmond samen met het Senioren Orkest Meijel een concert verzorgen in de Gaviolizaal te Helmond. De Seniorenharmonie is een bijzonder harmonieorkest met als doel “met veel plezier, zo'n mooi mogelijke muziek te maken”. Het orkest bestaat uit zo een 50 muzikanten die de 50 gepasseerd zijn. Er is een ruime instrumentale bezetting, waaronder ook fagot, pauken en contrabas. Het seniorenorkest Meijel e.o. is destijds opgericht om senioren de gelegenheid te geven op een ontspannen wijze hun hobby te beoefenen. De eerste leden kwamen voornamelijk van de plaatselijke harmonie Eendracht maar ook van korpsen uit de naaste omgeving. Thans bestaat het orkest uit een 25-tal spelende leden afkomstig uit de gemeente Peel en Maas en omliggende plaatsen. Het repertoire van beide orkesten is net zoals van de draaiorgels zeer uitgebreid en bestaat uit zowel klassieke, populaire en ook blaasmuziek. Naast de klanken van het harmonieorkest wordt vooraf, in de pauzes en na het concert de klanken onze Helmondse draaiorgels ten gehore gebracht. De toegang tot het concert is gratis uiteraard stellen we na afloop een donatie in onze orgelpijp erg op prijs. De Gaviolizaal is gelegen aan de Torenstraat 36a 5701 SH Helmond. (tegenover AH XL)

Vrijwilligers Gelet op de concerten en de toenemende vraag naar groepsbezoeken, door de week, zijn vrijwilligers, voor de horeca maar ook orgeldraaiers van harte welkom. Meer informatie op www.draaiorgelshelmond.nl of info@draaiorgelshelmnd.nl of telefonisch 06 39682404.

Middag voor de kinderen Tijdens de Herfstvakantie op woensdag 17 oktober hebben we deze keer ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen zal Varieteshow Jacona optreden. Kom genieten van dit “Circus” en zie je orgeldiploma te halen op “Onze Klenne”. De entree voor deze middag bedraagt € 1,00 en is inclusief een glaasje ranja. Opa’s, oma’s, vaders en moeders hebben als begeleiding van hun kinderen gratis toegang. Deze middag duurt van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur.

(bron foto; Stichting Draaiorgels Helmond/ Jacona)

Dit nieuwsbericht is 226 keer bekeken

X
X