Plantjesmarkt KASH Jongerenprojecten

Gepubliceerd op: 28 april 2023 12:26

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

STIPHOUT Op zaterdag 13 mei organiseert KASH Jongerenprojecten een plantjesmarkt in de pastorietuin van de Sint-Trudokerk in Stiphout. Op deze markt presenteren wij een divers aanbod aan planten en tuinproducten om geld op te halen voor een zonnepanelenveld bij de APDK revalidatiekliniek voor kinderen in Kenia, Mombasa.

In augustus vorig jaar zijn wij als groep naar deze kliniek geweest en hebben we daar een therapiebad en zonneboilers gerealiseerd. In 2023 willen we geld ophalen voor een zonnepanelenveld, zodat de kliniek zelfvoorzienend is op het gebied van elektriciteit en veel geld bespaart wat kan worden geïnvesteerd in betere zorg voor de kinderen.

Eén van de aandachtspunten voor onze projecten is duurzaamheid. Dit geldt ook voor de plantjesmarkt. Onze deelnemers hebben vaste planten uit de eigen tuinen vermeerderd, waardoor er uit één plant meerdere planten ontstaan. Ook werken wij samen met een tuincentrum, waarbij wij de planten die zij niet meer geschikt vinden een tweede kans geven. Het gaat dan bijvoorbeeld om planten die iets te lang in de kas hebben gestaan en daardoor wat zijn uitgeschoten. Op de plantjesmarkt bieden wij een diversiteit aan plantjes aan, zoals vaste planten, siergrassen, bodembedekkers, kruiden, groente- en fruitplantjes, perkgoed en waterplanten. Daarnaast worden er ook zelfgemaakte tuinartikelen verkocht die gemaakt zijn volgens het principe van upcycling. Dit betekent dat er van onbruikbare materialen een hoogwaardig, kwalitatief product wordt gemaakt. Voorbeelden van producten die wij verkopen op de markt zijn windgongen van schelpen en oud bestek, producten van gebruikt pallethout en voederbakjes voor vogels van oud servies.

Wij verwelkomen u graag op zaterdag 13 mei van 13 uur tot 17 uur in de pastorietuin van de Sint-Trudokerk in Stiphout; Dorpsstraat 34, Helmond. Wij serveren deze middag koffie en thee en informeren u natuurlijk graag over onze projecten.


Dit nieuwsbericht is 153 keer bekeken