Plant ook een boom(pje) in je tuin

Plant ook een boom(pje) in je tuin
Gepubliceerd op: 19 november 2021 11:03

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

HELMOND-WEST We weten het allemaal: Nederland is het dunst beboste land van Europa. Slechts 7% van ons toch al zo kleine landoppervlak is bedekt met bos. En dat terwijl we bos zo hard nodig hebben, want het vangt heel veel CO2 af, het slaat heel veel fijnstof op en vooral: bos produceert enorm veel zuurstof.

Daar willen we graag wat aan doen en ‘we’ dat is om te beginnen ons provinciebestuur. Brabant wil in 10 jaar tijd 40 miljoen bomen planten om ontbossing tegen te gaan. Met ‘Plan Boom’ dragen de Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en IVN Brabant hier graag aan bij. Voor ons, gewone burgers, is er nu een kans om mee te doen. Plant ook een boom!

De plantactie door Brabantse vrijwilligersgroepen is een van de succesvolle deelprojecten om dat aantal te behalen: PlanBoom. Het afgelopen jaar zijn er al ruim 40 duizend bomen in Brabant aangeplant. Eigenaren van echt grote tuinen konden gratis bomen afhalen voor eigen toepassing. Dit jaar richt men zich op de ‘gewone’ stadstuinen zoals velen van ons die hebben rond het huis. IVN-Helmond heeft zich aangemeld voor PlanBoom 2021.

Iedereen kan op zaterdag 27 november bij het IVN een of meer boompjes komen afhalen voor eigen tuin. Er liggen op die dag 1000 stuks klaar om gratis weg te geven en ze kunnen makkelijk achterop de fiets of in de auto-kofferbak, want ze zijn nog maar 1 meter hoog. Ze zijn enkele dagen eerder uitgegraven bij de boomkweker en opgehaald door IVN-vrijwilligers. De uitdeelactie vindt plaats bij het Tiny Forest in het Goorlooppark, vlakbij het spoor naast speeltuin Helmond-West van 10 tot 14 uur. Natuurlijk staat daar de bekende IVN-tent, is er voor ieder een gezellig bakkie en geven tips en verdere informatie aan alle belangstellenden. Door mee te doen draagt ook jouw tuin bij aan een groenere en frissere leefomgeving. Haal de natuur dichterbij, plant ook een boom!

www.planboom.nl


Dit nieuwsbericht is 264 keer bekeken

X
X