Phileutonia laat weer van zich horen na de coronastilte

Phileutonia laat weer van zich horen na de coronastilte
Gepubliceerd op: 15 juli 2021 9:07

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Het is lange tijd stil geweest, maar nu zouden muziekgezelschappen toch weer van zich mogen laten horen, als de voorwaarden die er zijn gesteld bij de persconferentie van vrijdag, voldoende in acht zouden worden genomen.

Tekst en foto: Henk van Dijk

De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia had daarom het idee opgevat om op 5 locaties in Helmond hun muzikaal geluid te kunnen laten klinken, zoals van ze werd verwacht na overheidsoverleg. Het weer hadden ze aan hun zijde en het publiek kwam op het mooie harmoniegeluid af en nam plaats op de stoelen die door de werkploeg ter plaatste waren neergezet, zoals afgesproken. Op deze manier wilden ze heel Helmond tussen west en oost laten meegenieten van hun mooie muziek. Vanaf de Markthal in Brandevoort ging het gezelschap via Mierlo-Hout naar het Elkerliek Ziekenhuis. Hierna ging het verder naar de Albert Heijn in de wijk Dierdonk, om ten slotte te eindigen in de Kasteeltuin. Er werd een aanhanger vol met stoelen meegesleept en die werden op alle concertlocaties uitgezet om het publiek zitgelegenheid te bieden.

Op alle locaties zorgde de Stadsharmonie Phileutonia voor vrolijke muziek en een enthousiast publiek dat hen verwelkomde. Het was nu weer niet toegestaan, maar anders had er voor deze of gene nog wel een dansje in gezeten. Dit bewaren we dan maar voor een volgende keer, als de corona-opleving weer is gesust. Het was voor het orkest best een zware dag met 5 concerten van ruim een half uur en dan ook nog snel met de fiets tussen de locaties verplaatsen. Het is een compliment waard voor de door jullie geleverde prestatie om in zo’n korte repetitietijd weer zo’n mooie dag te presenteren.


Dit nieuwsbericht is 300 keer bekeken