Peuters in het wild bij De Bereboot

Ingrid en Marloes, Dominique en Marloes begeleiden de peuters op hun pad door de natuur. De boel schoonhouden lukt niet helemaal, maar dat hoort erbij… (Foto’s Cofoto, Mario Coolen).
Gepubliceerd op: 30 november 2017 10:30
Gewijzigd op: 30 november 2017 10:35

Gepubliceerd in: Dierdonk, Voorpagina

Dierdonk: Kinderdagverblijf De Bereboot startte in september met een nieuwe en voor Helmond unieke opvang: ‘Peuters in het wild’, een peuterspeelzaalgroep die zich bezighoudt met natuur en beweging. KDV De Bereboot heeft de beschikking over ruime buiten- & binnenruimten, een speelhal, een dierenweide en een moestuin. Het is gelegen aan een prachtig natuurgebied, de Bakelse Beemden, met mooie wandelpaden en het bos op loopafstand. En dat alles in het groene hart van de wijk Dierdonk in Helmond.

Kinderdagverblijf De Bereboot verzorgt al meer dan 20 jaar professionele kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Voorheen werd alleen dagopvang en buitenschoolse opvang geboden. In het nieuwe concept ‘Peuters in het wild’ krijgen de peuters een ontwikkelingsprogramma aangeboden in een groene en rijke natuuromgeving waar de natuur centraal staat. De pedagogisch medewerkers volgen een vast dagprogramma waarbij ze met de kinderen zoveel mogelijk proberen buiten te zijn. Onder het motto: er bestaat geen slecht weer, wel ‘slechte’ kleding gaan de peuters elke dag naar buiten. Kinderen vinden het geen probleem als het regent, gewoon lekker de laarzen en de regenjassen aan en samen wandelen in de bossen. Op dinsdag en donderdag worden de peuters opgevangen in het ‘Peuters in het wild’-programma en meestal naar aanleiding van een boek of een thema gaan de kinderen van kwart voor 9 tot 11 uur naar buiten. De mascottes, mevrouw Eekhoorn van het bos en meneer De Beer van de Bereboot gaan mee op avontuur, dat biedt de kinderen een stukje herkenning. Kinderen vinden het zelf ook heel erg leuk om te rennen en buiten te spelen. Ze mogen gerust in de plassen stampen of lekker over een modderglijbaan glijden. Ouders weten dat de kinderen naar buiten gaan, dus geen 'zondagse' kleren als de kinderen naar de opvang gaan en een extra droog setje schone kleding ligt natuurlijk klaar, dus het is niet erg als ze eens in een modderplas vallen. Ook op de dagopvang en de buitenschoolse opvang worden er meer "groene" activiteiten aangeboden. Kinderen komen dus op alle groepen van de Bereboot volop in aanraking met de natuur. De peuters in het wild peuterspeelzaal is met een ruime in- en uitloop geopend. Namelijk van 8.15-8.45 uur inloop en van 11.45-12.15 uitloop. Dus een fijne aansluiting op de tijden van de basisschool. Bij voldoende belangstelling gaat de speelzaal uitbreiden op andere dagen. Ook is het mogelijk om de peuterspeelzaaluren in combinatie met de dagopvang af te nemen. Wilt u ook gebruik maken van dit unieke aanbod, of heeft u nog vragen? Neem dan contact op via onderstaande gegevens. De Bereboot, Oude Dierdonk 1, 5703 JV Helmond, (0492) 475009, mail@bereboot.nl, www.bereboot.nl

Dit nieuwsbericht is 482 keer bekeken

X
X