Peter Klerkx 50 jaar gildebroeder

Gepubliceerd op: 18 oktober 2019 9:38

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Helmond: Afgelopen zaterdagavond 12 oktober werd tijdens een drukbezochte receptie in het schuttershome aan de Heeklaan gevierd dat Peter Klerkx 50 jaar gildebroederschap had bereikt.

Peter sloot op zijn 11 jarige leeftijd op aandringen van “tante Jo” aan bij het gilde St. Hubertus in zijn geboorteplaats Drunen. Bij dit gilde heeft hij zijn eerste 25 jaar gildebroederschap volgemaakt. Hierna verhuisde hij met zijn gezinnetje naar Mierlo-Hout waarbij hij zich meldde bij het gilde St. Antonius Abt Mierlo-Hout. In Drunen was hij een gewaardeerd vendelier. Dit heeft hij voortgezet in Mierlo-Hout waarbij hij ook nog instructeur werd. Bij het Houtse gilde vervulde hij diverse taken zoals dekenschatbewaarder en dekenschrijver. Hij was ook een goed schutter en werd diverse keren koning van het Houtse gilde. Ook schoot hij zich tot Stadskoning Helmond. Momenteel maakt hij onderdeel uit van de schietcommissie. Een zilveren herdenking speld, geschonken door de gildebroeders en zusters van St. Antonius Abt, werd opgespeld en een certificaat volgde ook nog.

Peter en echtgenoot Hildy mochten vele handen drukken en na afloop werd de receptie nog gevolgd door een gezellige feestavond.

’t Gilde leeft op ’t Hout.


Dit nieuwsbericht is 184 keer bekeken

X
X