Parochie Heilige Damiaan de Veuster

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 15:12
Gewijzigd op: 13 mei 2020 15:29

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

De zondagsvieringen t/m Pinksteren zijn te volgen via liveuitzendingen.nl  met de daarbij behorende inlogcode:

17 mei, zesde zondag van Pasen     code    B2DD8DF4

24 mei, zevende zondag van Pasen code    9665F1A9

31 mei, Pinksteren                             code    66729168

De jaarlijkse bedevaart met Hemelvaart naar Ommel op  22 mei gaat niet door. 

De kerken worden opengesteld om te kunnen bidden en een kaarsje op te steken van 10:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur. Van 17:00 tot 18:00 uur is er een Maria-lof in de Luciakerk. Wij sluiten af met de zegen met het Allerheiligst Sacrament.

In de huidige tijd is het moeilijk te voorspellen wat er in de kerken wordt toegestaan wanneer met het ‘nieuwe normaal’ kan worden begonnen. Het is nog niet duidelijk wanneer en hoe de Zondagsvieringen weer kunnen worden opengesteld.  De Nederlandse Bisschoppenconferentie onderzoekt welke maatregelen per 1 juni passend en mogelijk zijn voor het kerkelijk leven in de parochies en meer in het bijzonder voor de viering van de liturgie. Uitgangspunten daarbij zijn de door premier Rutte op 6 mei gepresenteerde routekaart voor versoepeling van de coronamaatregelen en de daarin vervatte voorwaarden. Er wordt daarbij rekening gehouden met het feit dat de parochies voldoende tijd nodig hebben voor de implementatie van de nieuwe maatregelen van de Nederlandse bisschoppen. Verdere informatie volgt binnenkort op www.rkkerk.nl

Wij hopen dat doopvieringen en huwelijksvieringen vanaf 1 juli weer mogelijk gaan worden en dat we afspraken kunnen gaan maken met de Eerste Communicanten en Vormelingen.

In de Luciakerk wordt aan een plan gewerkt om een Mariakapel te realiseren die dagelijks open kan zijn zodat eenieder die dat wil, een kaarsje kan aasteken met een persoonlijk gebed.

Op onze website www.damiaanhelmond.nl is actuele informatie en de mogelijkheid om contact te leggen. Ook via de telefoonnummers 0492 52 31 47 (Stiphout) en 0492 52 29 30 (Mierlo-Hout) en E-mail info@damiaanhelmond.nl kunt u ons bereiken.

Opruimen

Er wordt veel opgeruimd. Bij de milieustraat is het druk. We staan er nauwelijks bij stil hoe belangrijk zo iets als een milieustraat is en het ophalen van ons afval. Chapeau voor degenen die dit werk voor ons doen. Terwijl veel bedrijven en faciliteiten gesloten werden, zijn zij gelukkig gewoon doorgegaan. Je moet er toch niet aan denken dat onze kliko’s twee maanden niet geleegd zouden worden.

Ook in huis is op veel plaatsen opgeruimd. We bewaren veel wat we niet echt nodig hebben. Soms is het troep geworden wat gewoon weg kan. Maar andere spullen behouden hun waarde, iets waaraan een bijzondere herinnering vast zit, zoals foto’s, knutselstukjes. Zo vond mijn moeder die ik met moederdag bezocht, een klein notitieblokje in haar kast. Het zijn haar notities van een bezoek dat ik met mijn ouders aan Rome heb gebracht. Voor ons alle drie was dit een bijzondere reis. Zij wilde het niet meer bewaren omdat zij aan het opruimen is, maar heeft het aan mij gegeven als een herinnering. Sommige dingen gooi je niet zomaar weg: je zoekt er een nieuw plekje voor. Zo had zij in dezelfde lade een prentje van een heilige met een gebedje dat ze toen uit Rome meegenomen had. Het heeft jarenlang in de lade gelegen. Nu ligt het in een gebedenboekje op haar nachtkastje.

Zou het kunnen zijn dat er veel dingen zijn die we met ons leven meedragen en die, als we er de tijd voor nemen en erover nadenken, hun plekje vinden? Daarbij denk ik niet alleen aan dingetjes die we in een lade of een kast hebben liggen, maar ook wat we op ons hart met ons meedragen. Neem de tijd en de ruimte om af en toe stil te staan bij je eigen leven, en denk na wat je meemaakte, ruim het op, maak het op orde, en geef het een plekje.

Norbert Swagemakers, pastoor.


Dit nieuwsbericht is 200 keer bekeken

X
X