Padel bij TPC Espendonk

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 10:41
Gewijzigd op: 6 mei 2020 11:26

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Padel is een nieuwe sport die je sinds kort bij TPC Espendonk kunt spelen. Je zult vast denken wat is padel nu weer?  

Padel is een mix van tennis en squash. Vier personen spelen het spel op een rechthoekig veld van 10 meter breed en 20 meter lang. De baan is omringd door U-vormige glazen wanden. De wanden mogen tijdens het spel worden gebruikt als de bal heeft gestuiterd in het vak van de tegenstander. Raakt de bal direct het glas dan heeft de tegenstander een punt.

Het gebruik van de wanden zorgt voor langere rally’s en levert meer spelplezier op.  Door de wanden is kracht bij padel ook minder belangrijk dan bij tennis. De speciale padelbal wordt altijd onderhands opgeslagen. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis.

Padel is toegankelijk voor alle leeftijden en is erg aantrekkelijk door zijn sociale karakter. Een ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega’s. De padelspelers bij onze club zijn in ieder geval erg enthousiast en kunnen niet wachten tot het park weer open gaat.

Wil jij padel ook eens uitproberen? Dan ben je van harte welkom om geheel gratis mee te spelen op een van de vier padelbanen bij TPC Espendonk. Hou de website www.tpcespendonk.nl in de gaten, want daarop wordt vermeld wanneer het tennis- en padelpark weer open mag na de corona-beperkingen.

Heb je nog vragen? Mail dan padel@TPCespendonk.nl. We zien je graag binnenkort bij TPC Espendonk!


Dit nieuwsbericht is 549 keer bekeken

X
X