Paasactie ten behoeve van Merazonia

Suzy en Hetty met de eerste bestelling voor
Gepubliceerd op: 16 februari 2021 9:45
Gewijzigd op: 16 februari 2021 9:53

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

REGIO In Mierlo zijn Suzy de Reede en Hetty van Veghel een wervelende paasactie gestart, waarvan de opbrengst is bestemd voor het goede doel 'Merazonia'.


De aanleiding hiervoor vormde het feit dat de dochter van Suzy, Kaya de Reede uit Mierlo, op dit moment midden in de jungle van Ecuador zit. Zij werkt daar als vrijwilligster in Merazonia, een Wildlife Rescue Center. Dat is een opvang, waar zieke, mishandelde en in beslag genomen wilde dieren liefdevol worden opgevangen, zodat ze na herstel weer terug kunnen naar het regenwoud.

Eén van de bewoners van Merazonia met een vrijwilligster | F Hetty van Veghel


De inkomsten voor het voedsel en de medicijnen van deze dieren (aapjes, papagaaien, miereneters, luiaards en zelfs een poema!) liggen helemaal stil vanwege de wereldwijde corona-uitbraak. Hierdoor werken ze op dit moment maar met een handvol vrijwilligers, die leven van hun spaargeld.


Merazonia is een ANBI- erkend goed doel en heeft vorig jaar de ‘Cali-award’ ontvangen. Dit is een prijs die wordt uitgereikt aan ‘inspirerende mensen die werken aan een betere wereld’. Suzy en Hetty verkopen nu enthousiast paaseieren en lachende paashazen, waarvan de opbrengst volledig naar dit goede doel gaat, namelijk Merazonia.


Ze zijn daarmee erg succesvol en hebben al honderd paashazen en zo’n vierhonderd doosjes met eitjes verkocht. Heeft u ook trek in chocola en wilt u tevens dit goede doel steunen, neem dan even contact met ze op. U vindt ze op Facebook en via hetty@vanveghelbeheer.nl of  suzydereede@dekleinewereld.org


www.merazonia.org/nl


Dit nieuwsbericht is 297 keer bekeken

X
X