Overlast in de wijken

Gepubliceerd op: 23 juni 2020 10:29

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Brandevoort, Mierlo-Hout, Voorpagina

Helmond: Het valt ons, als politie, op dat er sinds de coronatijd veel jeugd op straat is in Mierlo-Hout en Brandevoort. Dit juichen wij toe, mits de Coronamaatregelen in acht worden gehouden. Wij zien echter ook dat er een groep jeugd is die regelmatig vernielingen, brandstichtingen, mishandelingen en openlijke geweldplegingen pleegt.

Ondanks dat verschillende jongeren reeds zijn gehoord door de politie en hun ouders ook op de hoogte zijn, gaat het ongewenste gedrag door. Dit komt de leefbaarheid deze wijken niet ten goede.

Omdat dit probleem al zo lang speelt zullen wij als politie gebruik gaan maken van een artikel in de APV. Hierin staat dat je niet mag samenscholen. Dat wil zeggen dat wanneer je met meer dan 3 personen samen bent, je bekeurd kan worden. Dit staat los van de huidige Coronamaatregelen. Dus zelfs wanneer je anderhalve meter afstand houdt, kun je bekeurd worden.

Artikel 2.1.1.1 Samenscholingen en ongeregeldheden (artikel 2:1 VNG)

1. Het is verboden op een openbare plaats deel te nemen aan een samenscholing, onnodig op te dringen of door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot ongeregeldheden.2. Degene die op een openbare plaats:a. aanwezig is bij enig voorval waardoor er wanordelijkheden ontstaan of dreigen te ontstaan;

Dit nieuwsbericht is 464 keer bekeken

X
X