Organisatie Franse Markt draait op volle toeren

Gepubliceerd op: 21 februari 2020 9:49

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Suytkade: Stichting Soet op Suyt heeft te kennen gegeven dat de Franse Markt op Hemelvaartsdag 21 mei, door kan gaan. Traditioneel speelt ook dit jaar op het podium bij het terras van de Cacaofabriek de Pointwood Bigband. Wist u dat er in Frankrijk vanaf de bevrijding van de tweede wereldoorlog nu nog steeds ergens in het land een Bigband actief is?

Volgens sommige heeft het evenement potentie om zelfs door te groeien naar Artimond 2.0, maar daar is dit jaar nog geen sprake van, alhoewel de organisatie wel aanvragen krijgt van straattheater groepen. Daarnaast is de organisatie bezig geweest met meer speelplekken, maar heeft deze noodgedwongen moeten terugdraaien. Net als de begroting.  Men wil graag vasthouden dat de “Franse Markt” gratis bezocht kan worden. De stichting Soet op Suyt wil voorwaarden creëren voor iedereen die een podium zoekt en is daar afgelopen jaren steeds in geslaagd. Op dit moment zijn er al zeven verschillende speelplekken ingevuld. De deelnemende verenigingen zijn erg divers en zorgen dat het een aantrekkelijk programma wordt op het gebied van kunst, cultuur en bewegen. 

Het bestuur slaagt erin steeds meer samenwerkingsverbanden te vinden. Niet alleen met het groeiende aantal ondernemers, ook de basisscholen hebben interesse om deel te nemen aan kunstproject voor jeugd. De succesvolle samenwerking tussen het Cacaofabriek, het Annatheater en het buurthuis wordt doorgezet en uitgebreid, net als die met de radiotak van Omroep Helmond en de activiteiten van Ditisonzewijk en Weekkrant de Loop.  Nieuw is het podium voor beginnende muzikanten, die live op de radio op het pop-podium de eerste geoefende noten spelen. Ook zullen meerdere nieuwe groepen acte d present geven.

Naast de jaarlijkse kunstmarkt is de brocanterie komen te vervallen. De organisatie wil graag meer kunstenaars, liefst die het publiek weten te betrekken. Het zou geweldig zijn om bij het Annatheater of buurthuis een markt te houden met streekproducten die je ter plekke kan bereiden. Naast een markt kent de Franse Markt een steeds uitgebreider aanbod van entertainment. Steeds meer wordt het Frans, met een knipoog. Van dans tot bewegingskunsten en van musicalgroepen tot Franse chansons van Jeu de Boulen tot  Franse films en van stokbrood tot Franse frietjes.

Met een leuk terras kunnen de bezoekers genieten van een kunstmarkt, entertainment en hopelijk het zonnetje.


Dit nieuwsbericht is 216 keer bekeken

X
X