Oranjekade start verkoop laatste fase 62 woningen

Oranjekade start verkoop laatste fase 62 woningen
Gepubliceerd op: 9 september 2021 12:18

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

De verkoop van de laatste fase van nieuwbouwplan Oranjekade start op donderdag 23 september 2021

CENTRUM Aan de Kanaaldijk N.O. in het centrum van Helmond wordt nieuwbouwplan Oranjekade gerealiseerd met in totaal 265 koop- en huurwoningen, verdeeld over 15 woongebouwen.

In Oranjekade woon je straks pal aan het water dat zo kenmerkend is voor Helmond: het kanaal, ook wel bekend als de Zuid-Willemsvaart of ‘de knaal’. Oranjekade wisselt stijlvolle pakhuisarchitectuur af met eigentijdse woongebouwen.

Start verkoop laatste fase
In de laatste fase worden diverse woningtypes aangeboden, waaronder appartementen, rijwoningen en stadswoningen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven vanaf donderdag 23 september tot en met maandag 11 oktober 09.00 uur. Uiterlijk 15 oktober horen de inschrijvers of ze een woning toegewezen hebben gekregen.

Fase 1 bijna uitverkocht, start bouw aangekondigd
In de eerste fase zijn 65 koopwoningen aangeboden. Hiervan zijn nog enkele woningen/appartementen beschikbaar. Inmiddels is voldaan aan alle voorwaarden om de eerste 65 koopwoningen te kunnen bouwen. De bouw van de eerste fase start medio oktober.

Verwachte bouwtijd en oplevering
Oranjekade wordt in drie fasen gebouwd. Zodra de bouw van fase 1 medio oktober 2021 start, zal de bouw van het totale plan tot en met de oplevering circa 2,5 jaar in beslag nemen.

Oranjekade helemaal OK
Het kanaal in Helmond ondergaat een transformatie. De intentie is om een ‘compacte stad’ te creëren die aantrekkelijk is voor mensen en bedrijven, met kwaliteit van wonen, winkelen en werken. Oranjekade en het Watertorenpark, gelegen aan de Kanaaldijk N.O. en aan het water, gaan mee in deze grootschalige ontwikkeling. Kenmerkend voor Oranjekade zijn de groene binnenpleinen en de pakhuisarchitectuur, afgewisseld met moderne woongebouwen.

Meer informatie
Het woningaanbod en de verkoopinformatie zijn te bekijken op www.oranjekadehelmond.nl.


Dit nieuwsbericht is 436 keer bekeken

X
X