Orange the World – Stop geweld tegen vrouwen

Orange the World – Stop geweld tegen vrouwen
Gepubliceerd op: 2 december 2021 9:35

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Het is naar genoeg, maar een op de drie vrouwen maakt in haar leven geweld en agressie mee. Iedereen kan iets doen om geweld tegen vrouwen te stoppen. Het is niet alleen in Helmond, Nederland of Europa, maar in heel de wereld. Orange the World is een internationale campagne van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen te stoppen. Ook in Helmond wordt meegedaan en wordt de vlag van Orange the World gehesen. In heel Nederland doen meer dan 100 steden mee, met deze campagne.

Door: Henk van Dijk

De Peelregio kleurt 16 dagen oranje
Soroptimistclub Helmond-Peelland heeft het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat ook in de regio Helmond-Peelland gebouwen oranje kleuren. In 2021 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De urgentie wordt alsmaar groter: huiselijk geweld neemt toe tijdens de coronacrisis. De Soroptimistclub wil voor dit jaar nog meer gebouwen oranje doen kleuren dan in voorgaande jaren.

Social Sofa
Dit jaar wordt er een bijzonder project gemaakt door de Soroptimistclub Helmond-Peelland. Vanaf 27 november is er een groep dames aan de slag gegaan met het bekleden van een Social Sofa. Voor wie het element Social Sofa niet kent, dit is een betonnen zitbank die met mozaïek wordt ingelegd en als hij klaar is kan hij geplaatst worden in de openbare ruimte. De Social Sofa is ongeveer 2 meter lang en heeft de vorm van een chaise longue. Zo’n Social Sofa wordt beplakt met duizenden gekleurde steentjes door de dames van de Soroptimistclub Helmond-Peelland. De club heeft in het kader van het invullen van de Sustainable Development Goals van de gemeente Helmond subsidie gekregen om deze bank te maken.

Roel Hanssen aan de Kromme Steenweg heeft de dames onderdak verleend, om bij hem in de zaak dit karwei tot een goed einde te kunnen brengen. Het enthousiasme bij het bekleden van de Social Sofa is zo groot, dat het eten er bijna bij inschoot. Dus moest er ook maar eens gepauzeerd worden, om de inwendige mens te versterken.


Orange the World – Stop geweld tegen vrouwenF | Henk van Dijk


De plaats van de Social Sofa
Hij zal als hij klaar is, op een mooie centrale plaats in de stad geplaatst gaan worden. Hij zou mooi tot uiting kunnen komen in het stadspark bij het Kasteel, want daar wordt bij mooi weer veel gebruikt gemaakt van de nu al aanwezige banken, om lekker uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving. We zullen echter nog even geduld moeten hebben, want voor deze aankleding van de Social Sofa zijn enkele honderden uren uitgetrokken.

Soroptimistclub Helmond-Peelland
Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Dat doen ze op internationaal niveau door de VN en de Raad van Europa te adviseren en lokaal door goede doelen te steunen en initiatieven op te zetten. Er zijn wereldwijd 3000 clubs in 130 landen met ruim 80.000 leden.


Dit nieuwsbericht is 359 keer bekeken

X
X