Opnieuw grote schoonmaakactie in ’t Haagje

Gepubliceerd op: 28 februari 2020 10:44
Gewijzigd op: 13 maart 2020 9:14

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

Update 13 maart: deze actie gaat niet door i.v.m het coronavirus

Helmond-West: Op zaterdag 14 maart 2020 wordt er weer een containeractie in ’t Haagje, Helmond-West, georganiseerd. Van 9.30 tot 13.00 uur kunnen alle bewoners van de wijk meubels, oud ijzer of ander afval aanbieden. Het afval wordt gratis afgevoerd. Zo zorgen we samen voor een fijne en schone wijk.

Samenwerking woCom en Werkgroep vrijwilligers Helmond West
WoCom en Werkgroep vrijwilligers Helmond West organiseren al jaren een schoonmaakactie in Helmond West. Henk Coolen van Werkgroep Vrijwilligers Helmond West deed dit namens de Werkgroep al jaren. Colinda Verbaarschot wil het stokje overnemen namens de Werkgroep.

Afval aanbieden op vertoon van brief  
Een fijne en schone wijk dat willen we allemaal. En wat is er nou gemakkelijker dan bij uw eigen huis en tuin te beginnen met opruimen. Zowel kopers als huurders uit de wijk kunnen gebruik maken van de containeractie. Alle bewoners krijgen een brief in de bus. Op vertoon daarvan kunnen ze hun afval gratis aanbieden. Dit kan oud ijzer zijn, maar ook alle andere goederen uit uw woning. Uitzonderingen zijn chemisch afval, vloeistoffen, autobanden, asbest en dergelijke. Bankstellen alleen wanneer ze uit elkaar gehaald zijn, anders is de container zo vol.

14 maart van 9.30 tot 13.00 uur
Op zaterdag 14 maart 2020 staan er ter hoogte van de kerk hoek 3e Haagstraat en Arbergstraat twee grote 20 m3 vuilniscontainers klaar. Deze containers staan er van 09.30 uur tot 13.00 uur. Na deze tijd kan er geen afval meer ingeleverd worden.

Op naar een fijne en schone wijk
Vorig jaar waren er 3 grote containers waarmee ruim 13.000 kilo is ingezameld. De kosten van de containers en de stortingskosten neemt woCom voor haar rekening. Samen met de Werkgroep vrijwilligers Helmond West werken we zo aan een fijne woonomgeving. Wij hopen dan ook dat de bewoners van ’t Haagje deze mogelijkheid niet laten schieten en gebruik maken van deze kans om de berging, zolder, tuin etc. op te ruimen. De Jumbo 2e Haagstraat zorgt voor een gezonde attentie voor de vrijwilligers en de mensen die afval in komen leveren.

Wanneer de weergoden zich op 14 maart van de zonnige kant laten zien, wordt het behalve een nuttige ochtend, ook nog erg gezellig.  


Dit nieuwsbericht is 180 keer bekeken

X
X