Opnieuw flinke bedragen opgehaald dankzij DJ Strictly Stephanie en De Cacaofabriek

Gepubliceerd op: 18 november 2022 11:40

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND

Met de wereldrecordpoging ‘Langste-Waslijn-met-Sokken’ maanden achter ons, is er vorige week nog eens € 1000,- opgehaald voor de 2.500 Helmondse kinderen onder de armoedegrens. Dit komt bovenop de ruim € 25.000,- die in het voorjaar is ingezameld door ’n Ouwe Sok.

DJ Strictly Stephanie (Stephanie Heesmans) zamelde dit geld in met de kaartverkoop voor haar feestavond op 5 november in de Cacaofabrek. Dit deed zij nadat ze zelf al eerder € 666,- betaald om de popzaal een dagdeel te mogen gebruiken. Deze ‘prijs’ werd in het voorjaar geveild rondom de recordpoging en werd aangeboden door de Cacaofabriek.

Tijdens de avond werden er precies 200 tickets verkocht, goed voor € 5,- per ticket. Het bedrag wordt, samen met het eerder opgehaalde bedrag, gebruikt om de 2.500 Helmondse kinderen die leven onder de armoedegrens de dag van hun leven te bezorgen. ’n Ouwe Sok organiseert dan bijzondere dagen (zoals slapen in het kasteel van Helmond) voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

De kinderen met een middelbare schoolleeftijd ontvangen rond diezelfde tijd vouchers om zelf leuke dingen te doen. De allerjongste kinderen kunnen op een mooi cadeau rekenen.

’n Ouwe Sok wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van tientallen vrijwilligers en honderden donateurs. Meer informatie kun je vinden op www.ouwesokhelmond.nl. Mensen die willen doneren in tijd, middelen of geld kunnen zich daar melden.


Dit nieuwsbericht is 83 keer bekeken

X
X