Openluchtmis op de processiewei bij de Kapel van Binderen

Gepubliceerd op: 12 mei 2023 11:45

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

HELMOND-NOORD Op Hemelvaartsdag, 18 mei 2023, is er wederom op de processiewei bij de Kapel van Binderen een openluchtmis. De Heilige Mis begint om 11.00 uur. U bent allen van harte uitgenodigd. Zet het in uw agenda! In 2022 was de viering van de openluchtmis een groot succes.

Wij hebben in Helmond onze eigen Maria-bedevaartsplaats: Onze Lieve Vrouw van Binderen, officieel: Maria, lelie onder de doornen, in de kapel waar heel Helmond graag naartoe komt. De kapel is ruim 75 jaar oud. Vroeger stond er een klooster. De stilte en de natuur rond de kapel zijn voelbaar op deze bijna heilige grond, een plek waar veel gebeden wordt. Het trekt ons aan, het voelt daar goed. Waarom zou je dan gaan reizen als Maria zo dichtbij is? Wij willen dit jaar de meimaand bijzonder verbinden met Maria van Binderen. Zoek haar op, bid in stilte en in rust. Steek een kaars aan. Vraag haar bijzonder om vrede in de wereld. Bid om rust te midden van alle onrust om ons heen. Maria is onze lieve Moeder die ons wil beschermen.

We voelen ons in de meimaand bijzonder verbonden met Maria. Dat gebeurt door extra gebed en vele kaarsjes, het houden van Mariaprocessies en het houden van bedevaarten. De meimaand wordt afgesloten met het feest van Maria Visitatie. In de Middeleeuwen ontstond in Italië het gebruik om mei toe te wijden aan Maria. De naam ‘mei’ komt overigens van de Romeinse moedergod ‘Maia’ en u snapt al dat de christenen die naam omvormden naar onze Moeder Maria, zonder van haar overigens een godin te maken.

Het adres is Binderen 1B te Helmond, op donderdag 18 mei 2023, Hemelvaartsdag, aanvang 11.00 uur, georganiseerd door het Bestuur van de Stichting OLV van Binderen en de Lambertusparochie.

“De bijna heilige grond rondom de kapel en de plaats van het oude klooster geven inspiratie. De kapel is een diamant in de omgeving, een rustpunt in de stad. Er hangt een sfeer van ingetogenheid rond de Kapel.”


Dit nieuwsbericht is 103 keer bekeken