Openingstijden Bibliotheek Helmond-Peel

Gepubliceerd op: 13 juni 2020 15:51
Gewijzigd op: 12 juni 2020 12:01

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Wat was het fijn om te merken dat onze leden weer graag de Bibliotheek kwamen bezoeken nadat we wekenlang gesloten waren i.v.m. het Coronavirus. Honderden bezoekers hebben weer duizenden boeken geleend. We hebben goed gekeken naar wanneer de meeste bezoekers kwamen en naar onze mogelijkheden en daarom wijzigen vanaf komende week onze aangepaste openingstijden. Bovendien wordt het weer mogelijk om te studeren in de Bibliotheken.

Vanaf maandag 8 juni wijzigen de aangepaste openingstijden i.v.m. de coronamaatregelen van de Bibliotheek Helmond-Peel. In Helmond worden deze van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. In Asten, Deurne en Someren van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur en op woensdag van 10:00 tot 16:00 uur. De Bibliotheek is voorlopig alleen open voor het zelf uitzoeken, lenen en inleveren. Houd je een bezoek aan de Bibliotheek graag zo kort mogelijk, bestel dan een verrassingspakket via de AfhaalBieb. Het afhalen van deze boekenpakketten kan tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Bij de AfhaalBieb kunnen boeken besteld worden in diverse genres en zowel voor volwassenen als voor de jeugd.

Vanaf 8 juni kunnen ook een beperkt aantal werkplekken weer gebruikt worden, maar alleen met eigen apparatuur en na aanmelding bij de klantenservice in de Bibliotheek. I.v.m. hygiëne is lezen van kranten en tijdschriften in de Bibliotheek nog niet mogelijk. Ook printen en kopiëren kan nog niet. Meer informatie via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/corona

Alle activiteiten zijn nog geannuleerd. Samen met andere Brabantse Bibliotheken bieden we de mogelijkheid om online webinars te volgen. De eerstvolgende gaat over 'Design thinking'. Je kunt een webinar vanaf thuis volgen op je computer, tablet of telefoon, nadat je jezelf aangemeld hebt.

Lunch- en Leescafé De Bieb in Helmond is weer open en je kunt er nu ook terecht voor een diner. De nieuwe openingstijden zijn van woensdag t/m zondag 12:00–20:00 uur, zaterdag vanaf 10:00 uur. Ook hier worden de regels van het RIVM natuurlijk goed gevolgd.
In Deurne is Gastvrij&Zo in het Cultuurcentrum weer open vanaf 10 juni.


Dit nieuwsbericht is 658 keer bekeken

X
X