Open zondagmiddag natuurtuin de Robbert

Gepubliceerd op: 9 juli 2018 10:51
Gewijzigd op: 9 juli 2018 11:15

Nieuwsbericht door: Christel Sanders
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Helmond-Noord: Zondag 15 juli is er weer een open middag in natuurtuin de Robbert in Helmond-Noord.

De warme en vooral droge zomer heeft tot nu toe weinig effect gehad op de moerasplanten. Latere bloeiers zoals Grote kattenstaarten en vooral Kale jonkers doen het goed. En dat zijn heuse insectenmagneten. Vooral bloembezoekers zoals hommels en vlinders zijn dit jaar vaak in de natuurtuin te vinden. Hopelijk laten ze zich ook op de open dag massaal zien.

Mensenbezoekers zoals muggen en dazen vinden het ook gezellig wanneer u in het groen komt wandelen. Als u dat lastig vindt is een anti-insectenmiddel aan te raden.

Door het warme en droge weer is het waterpeil in de poelen erg laag. Het vele waterleven moet het met een kleine hoeveelheid water doen. Dat willen we niet verder in het nauw brengen en daarom is het deze keer niet mogelijk om waterbeestjes te scheppen.

De natuurtuin is op zondag 15 juli geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Elke zaterdagochtend zijn er vrijwilligers in de tuin en staat de poort open voor liefhebbers van rust en natuur. Honden mogen niet binnen in de natuurtuin. Meer informatie over de natuurtuin op www.derobbert.nl.

Dit nieuwsbericht is 524 keer bekeken

X
X