Open tuindag bij de Stadstuin

Gepubliceerd op: 19 mei 2023 12:44

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brouwhuis, Voorpagina

Door: Denice Verkooijen en Nicole van de Rijt

BROUWHUIS Het mooie weer is in aantocht. En dat betekent dat wij weer beginnen met de open tuindagen op de derde zondag van de maand. De eerste open tuindag is 21 mei met het thema zaaien. 

Heb jij ooit echte ambachtelijke zaadjes gezien die op authentieke wijze zijn gezaaid? En daarbij bedoelen we niet de zaadjes van het tuincentrum. Maar de echte oude rassen en gewassen. Kom 21 mei naar onze open tuindag waar wij een klein sprankeltje achter de schermen laten zien van onze zaaitechnieken. Ook zijn de poorten van de akker open en kan je een kijkje nemen op onze akker. Kinderen (maar ook volwassenen) kunnen hun eigen culinaire zaaipotje maken die je daarna smakelijk kunt opsmullen. Mocht je helaas verhinderd zijn op deze dag, dan hebben we tot en met oktober/november elke derde zondag van de maand een open tuindag met verschillende thema's.

Wanneer: Zondag 21 mei

Waar: Meanderlaan 6 in Helmond Brouwhuis (100 meter voor het crematorium)

Hoe laat: van 13:00 tot 17:00 uur  

Vrijwilligers in de tuin
Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. We zoeken vooral mensen voor op de akker die het leuk vinden om mee te helpen met zaaien, plantjes zetten, onkruid wieden etc. Ook voor onderhoud van de entree en mensen die het leuk vinden om kinderactiviteiten op te zetten, zoeken we vrijwilligers. Heb je interesse? En lijkt het jou leuk om met ons mee te doen, kom dan langs of stuur een email.

Puur & Zuiver voedingspas

Voor mensen met een laag inkomen. Wil jij ook korting op onze producten en diensten? Vraag dan onze Puur & Zuiver voedingspas aan. Je kunt je ook aanmelden voor onze groenten met korting en de kidsclub. 

Voor info: zie onze website stadstuinhelmond.nl, mail naar stichtingvriendenstadstuin@gmail.com of bel naar 06 – 17 43 64 58.


Dit nieuwsbericht is 218 keer bekeken