Open Dag op het Vakcollege Helmond

Gepubliceerd op: 7 februari 2020 13:35

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Helmond: Aanstaande zondag 9 februari is de jaarlijkse Open Dag van alle middelbare scholen in Helmond! Hét moment om te proeven van het aanbod. Ook op het Vakcollege Helmond ligt de rode loper klaar. Op de drie afdelingen is veel te beleven en ook vaste succesnummers als de stormbaan, de escaperoom en het cultuurlokaal worden opgebouwd.

Vakmensen
Op het Vakcollege Helmond, de enige vmbo-school in de stad, kiezen leerlingen één van de drie richtingen: Techniek, Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn. Als ze na het vierde jaar het diploma halen, stromen ze met een flinke bagage in op het mbo. “Waar je op de mavo behoorlijk wat theorie krijgt, gaan onze toppers vooral in de praktijk aan de slag”, zegt teamleider Veerle van Schaijk. “Of dat nou is met een eigen onderneming, werkzaamheden in de bouw, design, ICT of met zaken die te maken hebben met gezondheid, beauty en wellness. Ik zou nog veel meer voorbeelden kunnen noemen, je kunt bij ons alle kanten op. Maar overal geldt: je ziet het niet in de boeken, je gaat zelf aan de slag. Op het Vakcollege zitten de vakmensen van morgen. Onze oud-leerlingen kom je overal tegen en daar zijn we heel trots op.”

Iedereen is welkom
De Open Dag op de Keizerin Marialaan 4 duurt van 11:00 tot 15:00 uur. De in 2018 prachtig verbouwde school heeft een enorme aula. Hier is veel informatie te vinden over de school, de begeleiding, de talloze activiteiten en ook over de samenwerking met Helmond Sport en de LEVgroep: veel mentorlessen vinden plaats in het stadion. Vanuit hier loop je met een plattegrond in je handen door naar de drie afdelingen, de gymzaal en het cultuurlokaal. Iedereen is welkom.

F Vakcollege Helmond


Dit nieuwsbericht is 103 keer bekeken

X
X