Open dag Natuurtuin Helmond

Gepubliceerd op: 14 juni 2019 15:04

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De eerste maaibeurt van het seizoen zit er op in de natuurtuin. Een groep enthousiaste flex-vrijwilligers heeft de klus in een week geklaard. Stukken waar veel bloeiende planten staan, zijn overgeslagen. Op de gemaaide graslandjes is het maaisel opgeruimd en groeien de wilde planten weer uit. Dit graslandbeheer is een van de groentechnieken van natuurbeheerders die in de natuurtuin worden getest.  Zondag 16 juni kunnen liefhebbers en geïnteresseerden van 13:00 uur tot 17:00 uur zelf van dichtbij de resultaten bekijken.

Voor wie zoekt is er van alles te vinden. Boven verwachting hebben wilde bijen het nieuwe insectenlab ontdekt. In verschillende nestblokken zijn eitjes afgezet. Sluipwespen die van de bijennestjes profiteren hebben niet lang op zich laten wachten. De bosranden en rommelhoekjes worden dankbaar gebruikt door kleine vogels en ook nu liggen de schepnetjes klaar voor wie nieuwsgierig is naar wat er onder water gebeurt.  Verspreid in de tuin staan informatiebordjes met uitleg over het groenbeheer in de natuurtuin. Vrijwilligers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Op zondag 16 juni is de poort open van 13.00 uur tot 17.00 uur.  Elke zaterdagochtend is de natuurtuin van 9.00 uur tot 12.00 uur open voor liefhebbers van rust en natuur. Honden mogen niet binnen in de natuurtuin. Meer informatie over natuurtuin de Robbert en natuurbeheer op www.derobbert.nl.


Dit nieuwsbericht is 296 keer bekeken

X
X