Op weg naar de Paralympische Spelen!

Gepubliceerd op: 7 juni 2019 9:12
Gewijzigd op: 7 juni 2019 9:17

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Niels Vink (Stiphout) is pas 16 jaar, maar heeft één grote droom: Deelnemen aan de Paralympische Spelen in Tokyo 2020. Het wordt heel spannend want op 8 Juni aanstaande begint het kwalificatiejaar voor de Paralympics 2020, wat start op 25 augustus in Tokyo. Het kwalificatiejaar zal lopen tot en met 7 Juni 2020. Een belangrijke eis vanuit het NOC NSF: Niels moet een top 10 positie wereldwijd behalen. Momenteel staat hij op positie 18 dus hij is al goed op weg! Weekkrant De Loop gaat Niels volgen in zijn reis naar de Paralympics in 2020!

Even voorstellen

“Mijn naam is Niels Vink en ik heb een grote passie en dat is rolstoeltennis! De laatste 4 jaar besteed ik dagelijks veel tijd aan deze intensieve sport. Mijn doel en grote droom is om daarmee het allerhoogst mogelijk te bereiken; Deelname aan de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo. Er is maar één manier om daar te komen en dat is door één van de acht beste spelers ter wereld te worden in de Quad categorie. Met de nadruk op worden, want momenteel sta ik op positie 18. Om te klimmen op de wereldranglijst, moet ik veel internationale tennistoernooien spelen om punten te verzamelen. Afgelopen Januari ben ik in Tarbes, Zuid Frankrijk, op het fameuze toernooi Les Petis As wereldkampioen geworden bij de Junioren! Je vraagt je misschien af waarom ik in een rolstoel zit? Ik heb op 1 jarige leeftijd een bacteriële infectie gehad (meningokokken sepsis), waardoor mijn benen, vingertoppen en diverse plekken van mijn huid zijn geamputeerd. Gelukkig voel ik me niet anders dan anderen, ben ik niet anders dan anderen en wil ik anderen (met of zonder beperking) inspireren om hun dromen ook na te jagen. Denken in mogelijkheden! Dat is waar ik in geloof en wat mij al zover heeft gebracht!”

Het komende jaar zal in het teken staan van zoveel mogelijk internationale toernooien spelen om te klimmen op de wereldranglijst. De komende tijd hoeft Niels niet stil te zitten, want er komen nog genoeg toernooien aan: Plock Polish Open 3 tot 7 juni, Wroclaw Cup Polen 24 tot 28 juni, German Open 3 tot 7 juli, Swiss Open 16 tot 20 juli, British Open 23 tot 28 juli.

We zullen regelmatig de voortgang van deze Helmondse sporter in onze krant laten terugkomen en we wensen Niels alvast veel succes toe! Wil jij Niels en zijn stichting Niels on Wheels ook een warm hart toedragen?  Breng dan eens een bezoek aan www.nielsonwheels.com”.

foto; CeeDee Photography


Dit nieuwsbericht is 246 keer bekeken

X
X