Op weg naar de Paralympische Spelen: nummer 6 op de wereldranglijst

Gepubliceerd op: 10 oktober 2019 14:02

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Niels Vink (Stiphout) is pas 16 jaar, maar heeft één grote droom: Deelnemen aan de Paralympische Spelen in Tokyo 2020. Het kwalificatiejaar zal lopen tot en met 7 juni 2020. Een belangrijke eis vanuit het NOC NSF: Niels moet een top 8 positie wereldwijd behalen. In ons vorige artikel stond hij op positie 8, nu is dit 6: dat betekent dat hij voldoet aan de kwalificatie eisen en nog eens twee plaatsen is gestegen! Weekkrant De Loop gaat Niels volgen in zijn reis naar de Paralympics in 2020!

De afgelopen tijd is Niels flink bezig geweest met het spelen van toernooien. Daarin heeft hij super resultaten behaald in september zoals de winst op de French Riviera Open ITF2 en de Île de Ré Frankrijk ITF1. Op de St. Louis USA Superseries behaalde Niels de halve finale en vorige week werd hij 2e op de Sardina Open (Italie) ITF1.  Al met al een intensieve reeks van 4 toernooien achter elkaar, waarin hij veel ervaring heeft opgedaan en waar hij trots op mag zijn

De behaalde resultaten van de gespeelde toernooien, hebben geresulteerd in een plek 6 positie op de wereldranglijst in de quadcategorie! Hierdoor mag Niels van 19 tot 26 november deelnemen aan de NEC Wheelchair Singles Masters en de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters die plaatsvinden in Orlando, een stad in de Amerikaanse staat Florida! Dit zijn de wereldkampioenschappen voor het volwassen rolstoeltennis, waar alleen de top 6 mag spelen. Wat een mooie beloning voor het harde werken dit jaar!

Verder zijn er veel lokale initiatieven getoond om Niels te ondersteunen. Denk aan: Brabants Disabled Golftoernooi, het sponsortoernooi van het 90-jarig bestaan van TC de Horst, de loterij tijdens het open toernooi van het Carolus Techmatch toernooi en de putwedstrijd tijdens het golftoernooi “Helmond Swing”, dat plaatsvond op Golf de Gulbergen. Mooie opbrengsten die Niels weer verder naar zijn doel zullen helpen!

Op 7 juni 2020 zal hij in de top 8 op de wereldranglijst moeten staan om in Augustus 2020 deel te mogen nemen aan de Paralympics in Tokyo. Hij zal dus nog steeds flink moeten blijven trainen en nog veel toernooien moeten spelen om zijn huidige positie te waarborgen. Begin 2020 staan toernooien gepland in o.a. Australië, Korea, Japan en de US.

De komende weken zal de focus weer even op school liggen en het trainen ter voorbereiding op de Masters.

(Bron foto; Niels Vink)


Dit nieuwsbericht is 390 keer bekeken

X
X