Op weg naar de Paralympische Spelen: even bijpraten

Gepubliceerd op: 14 oktober 2020 16:08

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Sinds juni 2019 volgt Weekkrant De Loop Helmond Niels Vink. Niels Vink heeft één grote droom: deelnemen aan de Paralympische Spelen in Tokyo. Normaal gesproken zou hij nu ongeveer een maand terug zijn van die Paralympics in Tokyo, met hopelijk een mooi aandenken om mijn nek. Vanwege Corona ging door de Spelen een streep. Dat betekent niet dat er de afgelopen tijd niets gebeurde. Integendeel!

Twee D-Days op rij

6 juni staat bekend als D-Day, maar in 2021 geldt dat ook voor 7 juni. Op die datum moet Niels zorgen dat hij minstens op de achtste plek van de wereldranglijst staat in de quadcategorie. Hoger mag natuurlijk ook. Alleen dan mag hij deelnemen aan de Paralympische Spelen, die op 24 augustus 2021 van start gaan.

Wat betekent dat voor Niels? Vooral dat hij punten bij elkaar moet meppen. Niet in de achtertuin, maar op toernooien over de hele wereld. Absoluut geen straf, want dat doet hij het liefste, maar dit houdt in dat de dure opmaat naar de Spelen een jaar langer duurt. En dat hij een jaar langer steun nodig heeft om naar die toernooien toe te kunnen en als het kan daarna ook weer terug naar huis.

Thuiswerken en trainen

Vanaf half maart was een stevige training op de tennisbaan ineens niet meer mogelijk, dus sloeg hij duizenden ballen tegen de muren en ramen van het huis. Na de eerste versoepelingen kon Niels onder deskundige begeleiding fysiek trainen bij Kemps & Rijf, waar hij ze heel dankbaar voor is. Sinds eind mei traint hij weer op de tennisbaan, in Amstelveen op het NTC, in Mariaheide en in Zevenaar bij privécoach Hans Jurgen.

Op dit moment volgt nieuws de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator op Summa Sport in Eindhoven. Daar leer je anderen te motiveren richting een gezonde leefstijl. Zijn eerste stage is een thuiswedstrijd: zijn oude basisschool De Lindt in Stiphout. Daar begint hij volgende maand; iedere dinsdag gaat hij bewegingslessen geven aan kinderen tussen de vijf en twaalf jaar. Zin in!

Zilver (en goud) in Frankrijk 

Eind september deed Niels mee aan de Riviera Open in het dromerige Franse plaatjes Biot: het eerste toernooi sinds maart. In de halve finale versloeg hij Andy Lapthorne uit Engeland, de nummer twee van de wereld. In de eindstrijd was Dylan Alcott uit Australië een klein maatje te groot. Hij verliet Frankrijk niet met lege handen. Dylan en Niels wonnen samen de dubbel.

Over Niels on Wheels

Niels on Wheels is een stichting die de grote droom van Niels helpt te realiseren, namelijk deelnemen aan de Paralympische Spelen 2021 in Tokyo in de Quad categorie. De stichting biedt sympathisanten en bedrijven de mogelijkheid om deze droom waar te maken.

Niels Vink. F Gregory Picout


Dit nieuwsbericht is 190 keer bekeken

X
X