Op weg naar de Paralympische Spelen: een nieuwe auto

Gepubliceerd op: 13 maart 2020 12:53
Gewijzigd op: 13 maart 2020 12:55

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: De jonge Helmondse sporter Niels Vink is pas 17 jaar oud, maar is al flink bezig met het verwezenlijken van zijn grote droom: deelnemen aan het onderdeel rolstoeltennis tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo 2020. Het kwalificatiejaar zal lopen tot en met 7 juni 2020. Een belangrijke eis vanuit het NOC NSF: Niels moet een top 8 positie wereldwijd behalen. Op dit moment is hij nummer 6 in de quadcategorie: dat betekent dat hij voldoet aan de kwalificatie-eisen!

In januari heeft Niels twee toernooien gespeeld. De 1e in Tweed Heads, een superseries toernooi, waar hij voor het eerste de huidige nummer 1 van de wereld trof. Helaas kwam hij deze al in de in de kwartfinale tegen en verloor hij helaas de wedstrijd. Samen met zijn dubbelmaatje, Sam Schroder, hebben ze wel de dubbel totel gepakt. Ze wonnen de finale in drie sets van he duo Alcott/Davidson, die al vier jaar lang ongeslagen zijn. Dat belooft wat! Op het tweede toernooi heeft hij tijdens de Melbourne Open, een ITF 1, zowel in de singel als dubbel een mooie tweede plek weten te bemachtigen.

Een nieuwe auto

Niels is volop bezig met rijlessen en was ook ‘zanger Hans niet ontgaan. De zanger, een typetje van Joël Borrelli, heeft voor Niels een auto bij elkaar ‘gezongen’. Deze werd vorige week zaterdag naar Niels gebracht. Zijn theorie heeft hij al, nu nog zijn praktijk. Hoeveel vrijheid geeft het hem dadelijk als hij zelf overal naar toe kan rijden.

Komende toernooien

Momenteel is Niels in USA. 1e toernooi Georgia Open een ITF 1 in Rome. Het tweede toernooi start volgende week dinsdag in Baton Rouge Louisiana en is een Superseries. Op 24 maart zou hij eigenlijk kwalificatie moeten gaan spelen voor de World Team Cup Sardinië, maar in verband met het coronavirus en de maatregelen die Italië heeft genomen, gaat dit helaas niet door. Ook twee toernooien in Zuid-Korea, die begin april op de planning stonden, zijn tot nadere orde uitgesteld. Wat hem de komende maanden zal brengen i.v.m. de uitbraak van het virus is nog niet helemaal duidelijk, omdat we zien dat er veel evenementen worden afgelast/uitgesteld.

Dankzij alle sponsoren en mensen die hem steunen, is Niels hard op weg om zijn doel volgens jaar te behalen. Weekkrant De Loop Helmond gunt hem het beste. Niels: “ Ik wil iedereen die zó ontzettend met me meeleeft en me financieel steunt ontzettend bedanken. Zonder jullie zou me dit niet lukken. Ik ga ervoor!”

Update van Niels on Wheels: "Helaas...... Gisteren had ik een goede start op het toernooi in Rome, Georgia Open 🇺🇸, met winst in zowel de singel als dubbel. Corona zorgt er helaas voor dat we niet verder kunnen spelen. Vanochtend kregen we te horen dat het toernooi per direct gestopt werd en dat ook het Superseries Toernooi volgende week in Baton Rouge is afgelast. Blij dat ik vanavond nog terug naar huis kan vliegen."


Dit nieuwsbericht is 148 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X