Op pad met een VN-caravan

Gepubliceerd op: 19 juni 2019 15:23
Gewijzigd op: 19 juni 2019 15:46

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De Helmondse Hajar Yagkoubi zit niet stil! Afgelopen november werd ze gekozen tot jongerenvertegenwoordiger van Mensenrechten en Veiligheid voor de VN en pasgeleden mocht ze met een aantal andere jongeren op bezoek bij Minister-president Mark Rutte. Hajar is de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties en als onderdeel daarvan mag ze gastlessen geven op scholen om op die manier input op te halen. Dit hebben ze nu grootser aanpakt met de VN caravan tour.

In juli vindt het High-level Political Forum on Sustainable Development in New York plaats waar o.a. Hajar als jongerenvertegenwoordiger bij aanwezig zal zijn. In de aanloop naar de conferentie, geven de Nederlandse Jongerenvertegenwoordigers samen met een groep enthousiaste jonge vrijwilligers deze week een speciale gastlessentoer door heel Nederland in een elektrische camper!

Tijdens deze gastlessen willen ze met ongeveer 1000 jongeren in gesprek gaan over hoe jongeren politiek betrokken willen worden bij de duurzaamheidsdiscussie. De tour eindigt morgen (donderdag 20 juni) in Den Haag bij minister Kaag en minister Wiebes waar ze de kans kregen om de input te bespreken die ze hadden opgehaald. Alle input die ze hebben verzameld, zal ook worden verwerkt in statements en zal mee worden genomen naar de conferentie in New York.

VN jongerenvertegenwoordigers

In Nederlands worden elk jaar, via publieke verkiezingen, nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties verkozen. De jongerenvertegenwoordigers spreken elk jaar duizenden jongeren over de VN, SDG’S en andere maatschappelijke thema’s in de vorm van gastlessen. Vervolgens nemen zij deze input mee naar de Verenigde Naties waar ze speeches mogen geven, events organiseren en mogen onderhandelen bij resoluties.


Dit nieuwsbericht is 162 keer bekeken

X
X