Ons Marij Vertelt: Op bezoek bij Inloophuis de Cirkel

Gepubliceerd op: 10 januari 2019 9:49
Gewijzigd op: 10 januari 2019 9:54

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-Oost, Voorpagina

Een Inloophuis voor mensen met kanker en hun familie in de Evertsenstraat 19 in Helmond.
Een 15 tal vrijwilligers wachten ons op. Eerst een paar vragen zoals hoe het met ons Kate is (ons hondje). Wat leuk om te horen dat jullie mijn columns lezen. We nemen plaats aan een grote gezellige tafel en de klik is er gelijk tussen elkaar. Onder het genot van een bakske thee wordt er volop gebuurt. Er werken hier veel meer vrijwilligers dan dat er aanwezig zijn en ook het bestuur zijn allemaal vrijwilligers. Slechts 1 persoon wordt 12 uur betaald maar die is er dan ook 40 uur per week. Het is de bedoeling een vrolijke gezellige draai te geven aan dit mooie initiatief met mijn column en een bijbehorend filmpje. Want vaak wordt dit gezien als zwaar beladen en dat is het helemaal niet.

Het is gemoedelijk, je hebt geen verwijzing nodig en het is gratis. Je vind hier lotgenoten en gedeelde smart is halve smart vind ik altijd. Je kan je verhaal kwijt aan de vrijwilligers en aan elkaar, mensen waarbij ik me op mijn gemak voelde. Wil je geen verhaal kwijt? Ook dan ben je welkom, ze hebben hier zoveel activiteiten, te veel om allemaal te benoemen: Fitness, een kookclub, yoga, bloemschikken, een bakkietroost, massage en een fotoclub, je kan echt van alles doen hier. Een tranendal is het hier absoluut niet; het is gezellig. Je kan hier lachen, maar wil je huilen dan mag dat ook. Alle gastvrouwen zijn geschoold voor deze opvang en privacy staat hoog in het vaandel.

Op jaarbasis komen hier een 4000 mensen om er even uit te zijn. Ze hebben ook echte zomer activiteiten of winter activiteiten en zijn er het hele jaar. Wandelingen, zwemmen in de brug, fitness bij de buren en ook de naaste familie is hier welkom. Er zijn speciale avonden van verschillende verenigingen maar ook artsen en mensen uit de medische wereld geven informatieavonden. Mensen uit het gehele Peelgbied zijn hier welkom, dus niet alleen mensen uit Helmond. Ik heb eens aangehoord hoe deze stichting zijn stinkende best moet doen om alles rond te breien, wat een papierwerk daar in gaat zitten; sponsors zoeken en fondsen werven want hier hebben ze geen structurele subsidie.

Al 9 jaar bestaat dit Inloophuis en er is weinig verloop van vrijwilligers, dat zegt genoeg over de sfeer.Na al dat kletsen bekijken we een gedeelte van de activiteiten; ik doe mee aan de yoga, ga helpen bij het koken en ik doe mee met een bakkie troost. Wat is het leuk hier, wat is het gezellig hier, het voelt als een warm bad. Heb je iemand in je omgeving met kanker en lees je dit? Attendeer ze eens op inloophuis de Cirkel. Heb jezelf deze nare ziekte? Kom eens een kijkje nemen hier en stap over deze lage drempel. Ik heb met open mond rondgelopen wat er allemaal gedaan wordt en helemaal wat een leuke lieve mensen hier allemaal helpen. Ze hebben zelfs een mannen uitje, het is voor mannen en vrouwen.

Absoluut moet je even het filmpje kijken wat we deze middag hebben gemaakt, het staat op de Facebook van De Loop en wil je informatie over de Cirkel, ga naar hun website wwww.inloophuisdecirkel.nl of loop eens binnen op de Evertsenstraat in Helmond. Lieve mensen van de Cirkel wat hebben jullie iets moois neergezet met jullie Inloophuis. Diep respect voor alle lieve, leuke en fijne vrijwilligers die hier allemaal werken. Ik ben trots op jullie en heel veel mensen met mij. Het column had wel 2 pagina's lang kunnen zijn helaas heb ik die ruimte niet. In het kort deze geweldige stichting beschrijven viel niet mee. Ik wens jullie heel veel suc6.

tot volgende week.
Houdoe

Dit nieuwsbericht is 965 keer bekeken

X
X