Ook MC TOP kan het nieuwe normaal alweer bijna aanraken

Helmondse senioren-motorclub MC TOP nieuwe normaal clubcultuur corona
Gepubliceerd op: 19 mei 2021 13:10

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND De Helmondse senioren-motorclub MC TOP gaat iedere maand op pad, maar corona heeft dit ritme aardig verstoord. De corona-belemmeringen hebben een flinke aanslag gepleegd op de clubcultuur van MC TOP. Het motto ‘toeristisch op pad’ kan niet gestand gedaan worden door alleen maar een rondje op de motor te rijden, want ook het samenzijn is een belangrijk ingrediënt van onze vereniging.

Door: Koos Middeljans

Afgelopen jaar ging het al een stuk minder dan normaal, hoewel met wat kunst en vliegwerk het nog een beetje ingevuld kon worden. Terrassen waren soms nog open en daardoor konden de plas- en lunchpauzes nog gebruikt worden om een beetje bij te praten. De winterperiode wordt gebruikt om samen op pad te gaan naar mini-motormusea of gelijksoortige attracties om samen plezier te beleven aan het verleden en heden van de auto- en motorcultuur.

Helmondse senioren-motorclub MC TOP nieuwe normaal clubcultuur corona


Maar nu komt er licht aan het eind van de donkere tunnel. De terrassen gaan weer langer open, dus de koffiestop hoeft dan niet meer in een parkje of langs de Maas, zoals tijdens de laatste rit van 11 mei 2021. Gelukkig was het een redelijke droge ochtend en konden we tijdens de rit naar Vierhouten van het motorrijden en het uitzicht genieten. In deze tijd is het jonge groen een genot voor het oog. De natuur doet zijn best, maar heeft daar wel het nodige water en zon voor nodig om het te creëren. Daar krijgen we later tijdens het rijden nog behoorlijk intens mee te maken. De rit liet ons ook nog genieten van een cruise over de Maas. Voor de overtocht hadden we tot 2 keer toe een sponsor voor de tol van de veer. Bij toerbeurt staat er een sponsor op en dus betalen we uiteindelijk toch allemaal gewoon voor de oversteek.

In Vierhouten konden we op het terras van de zon, lunch en gezellig gekeuvel genieten en de sfeer was al bijna weer als vanouds. Gelukkig de tafels van te voren gereserveerd, want met een beetje zon lopen de terrassen meteen helemaal vol. Onze tafels staan op het strandzand, waar onder “normale” omstandigheden beach-evenementen gehouden kunnen worden. Geweldig, wij waren ‘on the beach’ en de lunch was uitstekend verzorgd. De stemming zat er dus goed in. Goede lunch met zon en met een glimlach op terugweg.

Helmondse senioren-motorclub MC TOP nieuwe normaal clubcultuur corona


Maar… de natuur is toch groen en om dit zo te houden gingen de hemeldeuren open. Regen, regen en nog eens regen. Regen is onderdeel van het motorrijden, maar voor mij mag dat ook ‘s nachts vallen. Niet zeuren. We vervolgen de route richting Helmond. Onderweg een kleine, maar essentiële aanpassing. De autoweg op, want met slecht weer maar zo snel mogelijk huiswaarts. Ondanks alles was het voor alle 8 deelnemers een geslaagde rit van 300 km. Op naar de volgende rit in juni.


Dit nieuwsbericht is 154 keer bekeken

X
X