Ook in Helmond-Oost gaan we voor glasvezel

Gepubliceerd op: 22 januari 2021 10:00
Gewijzigd op: 22 januari 2021 10:02

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Oost, Voorpagina

Tot en met 25 maart vraagbundeling om de interesse te peilen

HELMOND-OOST Ook in Helmond-Oost gaan we voor een stabiel en supersnel glasvezelnetwerk voor internet, televisie, telefonie en andere digitale diensten. Tot en met 25 maart kunnen inwoners van Oost zich inschrijven voor glasvezel, met de hoogste korting. 

Kinderen die thuis online les volgen, thuiswerkers, alleenstaande ouderen waar met behulp van sensoren een oogje in het zeil wordt gehouden en mensen die via videobellen met elkaar in contact blijven; deze tijd maakt nog eens extra duidelijk hoe belangrijk een digitale verbinding is. Daarom gaan we verder deze digitale verbindingen te verbeteren in onze stad.

Vitale dienst

Gemeente Helmond wil dat alle inwoners gebruik kunnen maken van snel, stabiel en veilig internet tegen betaalbare prijzen. Het aanleggen van glasvezel tijdens de coronacrisis is door de overheid aangewezen als vitale dienst. Daarom mag het werk van Glasvezel Helmond doorgaan.

Eerst aanmelden, dan graven

Alle inwoners van Oost ontvangen een brief met informatie over de planning, de werkwijze en de aanbieders voor internet/televisie/telefonie. Dit zijn: TriNed, Plinq, Fiber.nl en Breedband Helmond. Tot 25 maart kunnen zij zich aanmelden voor een abonnement met de hoogste korting en gratis aansluiting. 

De aanleg gaat door als 25% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen glasvezel. Meer informatie op www.glasvezelhelmond.nl

Over Glasvezel Helmond B.V.

Glasvezel Helmond is het samenwerkings-verband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Tot en met 2021 wordt glasvezel in heel Helmond aangelegd. Glasvezel is de modernste, snelste, meest stabiele en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en andere digitale diensten.


Dit nieuwsbericht is 274 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X