Onze Helmonder in Den Haag

groen links helmond
Gepubliceerd op: 11 maart 2021 10:00
Gewijzigd op: 11 maart 2021 9:26

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND “Ga vooral stemmen”, zegt oud-wethouder Paul Smeulders, onze Helmonder in Den Haag. Dat het handig is om een Helmonder in de Tweede Kamer te hebben bleek wel met de ‘gifbuizen’ om Brandevoort. Toen hij hierover benaderd werd door bezorgde Helmonders wist hij samen met anderen het tracé te schrappen. Resultaat: geen gifbuisleiding door Helmond.

Paul Smeulders staat achtste op de lijst van GroenLinks en is daarmee de enige Helmonder op een verkiesbare positie voor de Tweede Kamer. Hij maakt zich daar hard voor wonen, werk, sociale zekerheid en pensioenen. Ook voor Helmond belangrijke onderwerpen. Wij willen een eerlijke stad en de tweedeling in Helmond verkleinen. Iedereen moet mee kunnen doen, moet betaalbaar kunnen wonen en kinderen moeten hun talenten kunnen ontwikkelen. Op de lange termijn betekent kansen voor onze kinderen ook dat we zorgzaam moeten omgaan met de natuur en ons klimaat.

Als GroenLinks wethouder in Helmond heeft Paul Smeulders een start gemaakt voor het bouwen van een nieuwe wijk in Helmond bekend als Brainport Smart District (BSD). Dit is een uniek project dat landelijk veel aandacht krijgt. In deze wijk komt alles terug waar GroenLinks voor staat. Het wordt een mooie groene wijk met veel water, waar we gaan experimenteren met de deeleconomie. En om de woningnood aan te pakken, gaan we hier snel tijdelijke woningen bouwen. GroenLinks vindt het belangrijk dat er in deze wijk een plek is voor iedere beurs.

Onze GroenLinks wethouders Antoinette Maas en Cathalijne Dortmans hebben het werk van Smeulders overgenomen in Helmond. Zij werken keihard om van Helmond een eerlijke, kindvriendelijke en groene stad te maken. Wil je dat onze Helmondse kinderen een eerlijke toekomst krijgen, vind je dat welzijn van mensen belangrijker is dan welvaart, maak je je zorgen om klimaatverandering? Stem dan voor meer toekomst op Paul Smeulders: onze Helmonder in Den Haag.


Dit nieuwsbericht is 334 keer bekeken

X
X